Studiekeuzehulp


De juiste opleiding kiezen is heel belangrijk. Natuurlijk wilt u uw kind daarbij begeleiden en helpen. Wij geven u graag een aantal tips. 

Ga het gesprek aan

Bekijk samen wat de kwaliteiten, interesses en wensen zijn van uw kind. Laat hem of haar eigen keuzes maken. Vraag daarbij door naar wensen, maar ook onzekerheden. De studiekeuze is belangrijk, maar het is ook goed om wat druk weg te nemen. Uw kind legt niet meteen zijn of haar hele toekomst vast.

U kunt helpen door structuur aan te brengen in ideeën en informatie. Onderzoek zelf ook de mogelijkheden door te kijken welke opleidingen wij bieden. 

» Bekijk de opleidingen

Bekijk samen de studiekeuzetips

Loop samen langs de 11 Try Out Studiekeuzetips. Deze ‘online studiekeuzeadviseur’ laat zien wat uw kind allemaal kan doen om tot een goede studiekeuze te komen. Denk bijvoorbeeld aan het bekijken van video's en tips van onze eigen studenten. Daarnaast is het ook een handige voorbereiding voor onze open dagen. De tool staat online, dus uw zoon of dochter kan er altijd en overal mee aan de slag!

» Bekijk de Try Out Studiekeuzetips

E-magazine

In ons E-magazine leest u alles over het mbo en het ROC van Amsterdam. U krijgt tips over hoe u uw kind kunt helpen bij het maken van een studiekeuze. Ook vindt u in het magazine informatie over kosten, aanmelden, toelatingseisen en hoe begeleiding en extra zorg bij ons is geregeld. Daarnaast leest u ervaringen van andere ouders kunt u een webinar voor ouders terugkijken.  

» Bekijk het E-magazine

Studiekeuzetests

Met het doen van de studiekeuzetests krijgt uw kind een goed beeld van wat bij hem of haar past. Op onze website vindt u verschillende studiekeuzetests, waarmee het makkelijker om de juiste opleiding te kiezen.

» Bekijk de studiekeuzetests

Open dagen

Een open dag is hét moment om meer te zien en te horen over een opleiding en/of locatie. Tijdens een open dag kunt u sfeer proeven, in gesprek gaan met studenten en docenten en is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

» Waar en wanneer zijn de open dagen?

Meelopen

Door een middag mee te lopen bij een opleiding, ervaart uw kind hoe het echt op school is. Is een opleiding in het echt net zoals uw zoon of dochter zich dat voorstelt? Via de speciale meeloopdagen-website Ikkiesmbo kan uw kind zich inschrijven.

» Ga naar Ikkiesmbo-website

Het Informatiecentrum

Heeft u vragen? Neemt u vooral contact op met ons Informatiecentrum.

» Contactgegevens Informatiecentrum