Introductie
Aantal studenten 1.322
Aantal opleidingen 34
Beoordeling BPV door bedrijfsleven 8,1
Minuten afstand van station 5
Aantal studenten in het ‘Studeren met Topmentaliteit’ programma 198

Wij zijn MBO College Lelystad


 

Alles over de start van jouw nieuwe opleiding

Start jij eind augustus 2020 met een nieuwe opleiding bij ons? We vinden het belangrijk dat de start van je opleiding straks zo soepel mogelijk verloopt en hebben daarom alles wat hierbij komt kijken voor je op een rij gezet.
» Lees meer
 
College Spreekuur
Vanwege de zomervakantie zijn er op dit moment geen spreekuren.


Of je nu kiest voor een opleiding in de bouw, een carrière in de luchtvaart of liever werkt met kinderen, wij staan voor jou klaar! Welke opleiding je ook kiest, wij doen er alles aan om te zorgen dat jij bij MBO College Lelystad de deur uitloopt met het vooruitzicht op een leuke baan of een vervolgstap binnen het mbo of op het hbo. Onze nauwe samenwerkingen met het (lokale) bedrijfsleven en Windesheim Flevoland bieden jou namelijk veel extra mogelijkheden.
 

Jij bent belangrijk!

Wij zijn prima te bereiken voor onze studenten. De school staat middenin het centrum van Lelystad! Handig voor studenten die in Lelystad wonen, maar ook voor studenten van buitenaf is de school gemakkelijk bereikbaar. Het NS-station ligt op 5 minuten loopafstand en de bus stopt voor de deur. De veiligheid en sfeer binnen onze school worden door onze studenten al jaren goed beoordeeld, en ook het bedrijfsleven en het voortgezet onderwijs zijn erg tevreden over de manier waarop we met ze samenwerken. Daar zijn wij trots op!
 
Maar het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt. Je kunt bij ons terecht voor niveau 2-, 3- en 4-opleidingen in allerlei verschillende richtingen. En als je extra hulp nodig hebt, dan staan we voor je klaar. Studenten die iets extra’s in hun studie zoeken, kunnen terecht binnen de diverse masterclasses binnen het ‘Studeren met Topmentaliteit'-programma. Deze masterclasses zijn toegankelijk voor al onze studenten, ongeacht niveau of leerjaar.
 

Ga voor een vliegende start

SCALA is een samenwerking tussen het ROC van Flevoland (MBO College Lelystad) en het ROC van Amsterdam (MBO College Airport) die is gericht op Lelystad Airport en Schiphol. We bieden opleidingen aan in de richtingen Luchtvaart, Logistiek en Travel & Hospitality en werken nauw samen met (lokale) bedrijven op en rond Lelystad Airport en Schiphol.

» Meer informatie over SCALA en alle opleidingen
 

Heb je nog vragen?

Wil je nog iets weten over onze opleidingen of onze school? De medewerkers van ons informatiecentrum zijn te bereiken via Whatsapp – 06 250 385 66 of via telefoon 0900-0918. Je kunt ons natuurlijk ook bezoeken tijdens één van onze open dagen. Ben je benieuwd naar onze studenten, docenten en opleidingen? Kijk dan eens op ons Facebook of Instagram account. Bekijk voor een sfeerimpressie onderstaand filmpje van de sportactiviteiten uit de introductieweek van dit schooljaar:

 
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

MBO College Lelystad ligt vlakbij het station. Neem bij station Lelystad bus 3 en stap na één halte uit (halte Agora). Recht voor je zie je MBO College Lelystad. Je kunt MBO College Lelystad ook binnen 5 minuten lopend bereiken: verlaat het station aan de voorzijde, loop naar de bibliotheek en ga linksaf. Je komt dan bij het oranje Agora-theater. Rechts achter dit gebouw zie je MBO College Lelystad.
Lees verder
Waarom koos student Grevin (filmpje) voor MBO College Lelystad?
Nadat ik mijn diploma Particuliere beveiliger had gehaald op het MBO College Almere, wilde ik graag nóg een diploma. Alleen wist ik nog niet welk. Ik maakte een studiekeuzetest. Hier kwamen nog veel verschillende opties uit. Na een bezoek aan een open dag wist ik welke opleiding me het meeste aansprak. Pedagogisch medewerker. Ik adviseer mensen om naar open dagen te gaan met al je vragen. Ik werd goed geholpen door docenten en studenten.

Wat maakt MBO College Lelystad voor jou een leuke school?
'Mijn medestudenten, de conciërges, de leraren en kantinemedewerkers van MBO College Lelystad! Je kunt veel ideeën op school realiseren, maar je moet het heft wel in eigen handen nemen. We doen veel praktijkopdrachten die je veel met andere studenten samen doet.
Lees verder

lelystad-oudstudent_280x280.jpg"Ik heb veel praktijkervaring opgedaan"

Oud-student Darsini Amirthalingam
Toen: volgde de opleiding tot doktersassistente op niveau 4
Nu: werkt als doktersassistente bij het MC Zuiderzee Ziekenhuis in Lelystad

"In 2001 ben ik in Nederland gekomen. Ik kende de taal niet en ben daarom begonnen op de praktijkschool. Ik heb toen de benodigde cursussen gedaan zodat ik op MBO College Lelystad mocht beginnen aan de niveau 2 opleiding voor helpende. Dat was in 2009. Inmiddels zijn we acht jaar verder en heb ik daarna nog de opleiding Schoonheidsspecialiste op niveau 3 gevolgd en in 2016 mijn diploma voor doktersassistente op niveau 4 gehaald. Bij mijn laatste stage kon ik terecht bij het MC Zuiderzee ziekenhuis en heb daarna daar ook een baan aangeboden gekregen. Ik werk hier nu met veel plezier als doktersassistente op de poli voor verschillende afdelingen zoals gynaecologie en dermatologie.

Daarnaast ben ik thuis ook nog mijn eigen praktijk voor schoonheidsspecialiste begonnen. Ik kijk met een goed gevoel terug op de jaren bij MBO College Lelystad. Ik heb alles op tijd kunnen halen en heb veel praktijkervaring op kunnen doen waar ik nu de vruchten van pluk. In de toekomst wil ik graag nog verder leren en specialiseren. Of via het ziekenhuis, of op het hbo. Een toekomst als OK-assistente bijvoorbeeld lijkt me wel wat."
Lees verder
Testimonials
Sabine Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen
De mensen waar ik mee werk hebben vaak verder niemand, dus het betekent heel veel voor ze dat jij hen als hulpverlener helpt.
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Schoonheidsspecialist
Allround Schoonheidsspecialist
Leerweg BOL
Niveau 4
Allround Timmerman
Allround Timmerman
Leerweg BBL
Niveau 3
Apothekersassistent
Apothekersassistent
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Autotechnicus
Autotechnicus
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Beautyprofessional in de Zorg
Beautyprofessional in de Zorg
Leerweg BOL
Niveau 3
Bedrijfsadministrateur
Bedrijfsadministrateur
Leerweg BOL
Niveau 4
Begeleider Specifieke Doelgroepen
Begeleider Specifieke Doelgroepen
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Doktersassistent
Doktersassistent
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Eerste Autotechnicus
Eerste Autotechnicus
Leerweg BOL/BBL
Niveau 3
Entree
Entree
Leerweg BOL/BBL
Niveau 1
Expert IT Systems & Devices
Expert IT Systems & Devices
Leerweg BOL
Niveau 4
Facilitair Medewerker Luchthaven
Facilitair Medewerker Luchthaven
Leerweg BOL
Niveau 2
Financieel Administratief Medewerker
Financieel Administratief Medewerker
Leerweg BOL
Niveau 3
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
IT Systems & Devices
IT Systems & Devices
Leerweg BOL
Niveau 3|4
Junior Account Manager
Junior Account Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Juridisch-Administratief Dienstverlener
Juridisch-Administratief Dienstverlener
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  • 2
  van 2
 • 6
Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws De start van het nieuwe schooljaar bij MBO College Lelystad In de komende twee weken gaat het nieuwe schooljaar van start. Door het coronavirus gaat alles net even wat anders dan normaal. Maar hoe gaat dat... MBO College Lelystad
Persbericht Stagebedrijven geven MBO College Lelystad voor derde jaar op rij een 8,1 Lelystad - Het MBO College Lelystad krijgt een hoge waardering van zowel studenten, medewerkers als stagebedrijven. Uitgedrukt in cijfers krijgt de... MBO College Lelystad
Nieuws Tweede editie Labs4Sustainability: hoe bouw je een warmtemolen? Tijdens de tweede editie van Labs4Sustainability werkten leerlingen van het Technasium, studenten Bouw van MBO College Lelystad en studenten AD... MBO College Lelystad
Pagina inhoud