Naar de inhoudNaar de navigatie
Kok bereidt maaltijd in grote keuken
Opleiding - Jongeren

Gespecialiseerd Kok (N4)

Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BBL
  • duur
    1,5-2 jaar

Werk je al als professioneel kok en ben je klaar voor de volgende stap? Ben je ambitieus, gedreven en ben je klaar om jouw skills naar hoger niveau te tillen? Volg dan opleiding Gespecialiseerd kok waar jij leert je te onderscheiden als kok met visie.

Of je nu droomt van een eigen zaak of aan de slag wilt in een exclusief restaurant – met dit diploma maak je het waar.

Bij deze opleiding draait alles om creativiteit, smaak en vakmanschap. Je blijft scherp op trends, werkt met bijzondere ingrediënten, experimenteert met verrassende combinaties en leert hoe je jouw gerechten perfect afstemt op de wensen van de gast.

Wil je meer weten over deze opleiding? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Deel deze pagina

Open Dagen

open dag
27 november 2025
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 27 november
  • tijd
    tussen 16.00 en 19.00 uur
open dag
24 januari 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Zaterdag 24 januari
  • tijd
    tussen 10.00 en 13.00 uur
open dag
12 maart 2026
Almere Buiten, Almere Poort & Lelystad
  • datum
    Donderdag 12 maart
  • tijd
    tussen 15.00 en 18.00 uur

Wat leer je?

  • Kennis van (lokale) producten
  • Verschillende (bijzondere) kooktechnieken
  • Standaardrecepten vernieuwen
  • (Voor)bereiden van ingrediënten en gerechten (voedselveiligheid, hygiëne)
  • Leidinggeven in de keuken, werken volgens een plan en onder tijdsdruk
  • Patisserie

Waar kun je gaan werken?

  • De beste horecazaken in Nederland
  • Specialiteitenrestaurants

Waarom deze opleiding volgen bij het ROC van Flevoland?

  • Je wordt opgeleid tot een veelzijdige kok met visie.
  • Je leert het beroep van echte vakmensen en professionals.
  • Door onze samenwerkingen met het bedrijfsleven brengen we jou in contact met de beste leerbedrijven in de regio.
  • Begeleiding nodig tijdens je opleiding? Wij helpen je!
  • Met je waardevolle mbo-diploma kun je straks veel kanten op.
Een kok in witte jas en zwarte pet giet een romige saus in een pan in een professionele keuken.
Een bord met falafel, sla, tomaatjes, citroen en witte saus staat klaar om geserveerd te worden.
Studenten koken met plezier samen tijdens een praktijkles
Chef die een gerecht met gestoofde kip, groenten en aardappels opmaakt.

Leslocaties

Klik op de marker of locatie voor meer informatie

Bekijk de ervaringen van onze studenten

Alle praktische info op een rij

Hier vind je alle informatie die voor jou handig is om te weten over deze opleiding.

ContactAanmelden


Ook iets voor jou?

Opleiding - Jongeren
Horeca & Hospitality Management
Horeca & Facilitair
  • niveau
    4
  • leerweg
    BOL
  • duur
    3 jaar

Aanmelden

Heb je hulp nodig bij het aanmelden of zit de opleiding die je wilt volgen vol? We helpen je graag verder! Neem contact op met het informatiecentrum.
Locatie
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
  • Niveau
    4
  • Leerweg
    BBL
  • Startmomenten
    meerdere startmomenten
  • Duur
    1,5-2 jaar
Bij deze opleiding hoort een officiële opleidingsnaam en een crebonummer: Gespecialiseerd kok, 25179