Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Legal, Finance & Business Support biedt veel verschillende opleidingen. Tijdens je opleiding leer je veel op school. Je leert ook veel in de praktijk: op stage of bij een erkend leerbedrijf.
In deze sector is er werk genoeg. Want welk bedrijf heeft nu geen office assistant, bedrijfsadministrateur of juridisch medewerker nodig? Heb je een dienstverlenende en klantgerichte instelling? Kies dan een van onze opleidingen in deze sector. Scroll naar beneden voor alle opleidingen!

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Nieuwe Business-opleidingen

Een aantal economische, juridische en financiële opleidingen worden samengevoegd om jouw kansen op de arbeidsmarkt te verbeteren. Je wordt breder opgeleid en er is meer aandacht voor soft skills, zoals mondelinge en schriftelijke communicatie, flexibiliteit, analytische vaardigheden, adviesvaardigheden en creatief denken. Ook is er meer aandacht voor digitale vaardigheden. Want de vakman van tegenwoordig maakt dagelijks gebruik van automatisering.

Bekijk de nieuwe business-opleidingen 
 
Lees verder

Juridische Dienstverlening  

Als juridisch dienstverlener geef je cliënten informatie en advies over zaken die met het recht te maken hebben. Je bemiddelt bij het vinden van werk. Je assisteert bij het oplossen van juridische vraagstukken. Of je verwijst en begeleidt cliënten met problemen naar de juiste instelling. De werkzaamheden verschillen per bedrijf. Je kunt bijvoorbeeld ook werken als medewerker HRM. Je houdt je dan bijvoorbeeld bezig met de administratie van personeelswerk, zoals salarissen, pensioenen, vakantiedagen en contracten voor nieuw personeel.

Midden in de samenleving

Heb je een baan in de juridische dienstverlening? Dan werk je bijvoorbeeld bij de gemeente, op een afdeling personeelszaken of bij een notariskantoor. Je kent wetten, regels en procedures en past ze toe in de praktijk. Je staat midden in de samenleving en betekent iets voor anderen. En natuurlijk werk je nauw samen met je collega's: juridische dienstverlening en HRM is teamwork.
Lees verder


Financiële Beroepen

Heb jij wat met cijfers? Vind je het leuk om veel achter de computer te werken. Houd je ervan om dingen uit te zoeken? Vind je het leuk om met mensen samen te werken en help je graag? Dan is een opleiding in de richting Financiële Beroepen iets voor jou.
 
Je helpt een bedrijf bij het krijgen van overzicht in de geldzaken. Je controleert of klanten wel op tijd betalen, of checkt er ook winst wordt gemaakt. Maar je kunt ook gevraagd worden het management te adviseren. Je werkzaamheden doe je bijvoorbeeld op een financiële/administratieve afdeling die de urenadministratie bijhoudt en salarissen betaalt.

Nauwkeurig werken

Lijkt het je leuk om in deze sector te werken? Dan moet je heel nauwkeurig zijn en goed kunnen rekenen. Je geeft advies. Soms werk je voor verschillende klanten. Daarnaast verzamel, orden en registreer je gegevens. Je verricht activiteiten voor de debiteuren- en crediteurenadministratie. Je kunt goed plannen en je zorgt ervoor dat alles klopt. Je werkt vaak met persoonlijke gegevens. Daarom is het belangrijk dat je nauwkeurig omgaat met vertrouwelijke informatie.
Lees verder
Business Support

Het eerste contact met een bedrijf of instelling is belangrijk. Dat bepaalt vaak of iemand daar zaken mee wil doen. Jij speelt daarbij de hoofdrol. Je bent het gezicht en de stem van de organisatie: het visitekaartje. Je ondersteunt het management bij administratieve werkzaamheden. Je maakt afspraken, organiseert en notuleert vergaderingen. Je doet de correspondentie en ontvangt bezoekers. Werk je als administratief medewerker? Dan houd je je ook bezig met de postverwerking en het voorbereiden van vergaderingen. Ga je aan de slag als internationaal directieassistent? Dan werk je bij een internationaal opererend bedrijf. Daar lever je een belangrijke bijdrage aan de directie of het management. Kortom, het is een heel afwisselend beroep.
Lees verder

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Allround Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Allround Assistant Business Services (Office Assistant & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 3
Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Assistant Business Services (Secretariaat & Financieel)
Leerweg BOL
Niveau 2
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Business Administration & Control Specialist (Financieel)
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Juridisch, HRM & Verzekeringen)
Legal, Insurance & HR Services Specialist (Juridisch, HRM & Verzekeringen)
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Leisure & Hospitality
Manager Leisure & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Office & Management Support Specialist (Management Assistent)
Office & Management Support Specialist (Management Assistent)
Leerweg BOL
Niveau 4
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6