Technicus Engineering

Technicus engineering - 25297

Let op: vanaf 1 oktober 2022 kun je je aanmelden voor augustus 2023.
Online Voorlichting (webinars) voor deze opleiding:
» MBO College Almere - Techniek

Wil je nog meer uitdaging en je mbo-4 opleiding aanvullen met havo-certificaten? Kijk dan hier.
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
3-4 jr.
jan '23
jan '23
BOL 25297
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een brede interesse in techniek, elektrotechniek of werktuigbouw en wil je de werking van bijvoorbeeld robots, windmolens, scooters of apparaten verkennen en verbeteren? Ben je creatief? Dan is de opleiding Technicus Engineering iets voor jou. Je wordt in leerjaar 1 en 2 breed opgeleid in verschillende hoogwaardige technieken. Ter voorbereiding op je afstuderen kies je aan het einde van leerjaar 2 welk vakgebied het beste bij jou past: elektrotechniek of werktuigbouw. Door te kiezen kun je meer focussen op de vakrichting waarin je wilt afstuderen, doorstuderen of eventueel in wilt gaan werken.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Deze opleiding wordt gegeven als BOL-opleiding. Bij een BOL-opleiding zit je wat meer op school en loop je stage bij een erkend leerbedrijf. 

Wij bieden een vorm van onderwijs aan waarbij verschillende technische opleidingen zijn samengevoegd. Samen met verschillende bedrijven hebben we cursussen ontwikkeld die op verschillende niveaus te volgen zijn. Hierdoor sluiten onze opleidingen nóg beter aan op de wensen van het bedrijfsleven!

Wat betekent dit voor deze opleiding? Jij bepaalt je eigen leerroute: door te verdiepen, verbreden, vertragen of te versnellen in niveau en tempo. Jij ontdekt, ontwikkelt en maakt keuzes. Uiteraard kun je ervoor kiezen om alleen cursussen te volgen die bij deze opleiding horen. Daarnaast volg je generieke vakken zoals Nederland, Engels, rekenen en burgerschap. Je coach ondersteunt je hierbij en geeft structuur aan het onderwijs. Jullie spreken elkaar wekelijks.

Daarnaast ga je aan de slag met je eigen studiegroep en maak je tijdens je opleiding kennis met verschillende experts. Je kunt bij ons het hele jaar door je diploma halen. Met dit waardevolle mbo-diploma kun je direct starten met een nieuwe opleiding, maar ben je natuurlijk ook startklaar voor de arbeidsmarkt.
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Vanuit de vakken elektrotechniek, automatisering, werktuigbouw, wiskunde en natuurkunde leer je de basis om moderne technieken als robotica, domotica en mechatronica toe te passen. Je raakt vertrouwd met industrieel ontwerpen, waarbij vorm en techniek belangrijke uitgangspunten zijn. Alle ontwerpen moeten slim te gebruiken zijn en natuurlijk duurzaam en energiezuinig. Denk hierbij aan zorgrobots, volledig geautomatiseerde productielijnen, robotarmen in de auto-industrie of alle elektronica in vliegtuigen.  

MBO College Almere werkt nauw samen met hightech bedrijven in Nederland en Windesheim Flevoland, waar ook het Lectoraat Robotica gevestigd is. In leerjaar 3 en 4 kun je je passie voor Elektrotechniek of Werktuigbouw volgen en je specialiseren in bepaalde technieken en werkprocessen. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Wanneer jij het diploma van deze opleiding op zak hebt, mag je jezelf met recht een supertechnicus noemen. Je kunt dan solliciteren op vrijwel alle functies waar technici met een mbo-diploma worden gevraagd. Na je opleiding ga je aan de slag, vaak als onderdeel van een team, met het bedenken, ontwerpen en fabriceren van een product.

Ook het verlenen van service, contacten met leveranciers en klanten en het uitvoeren van onderhoud hoort bij je werk. Andere voorbeelden van banen zijn: servicecoördinator, procesoperator, accountmanager, servicemonteur, maintenance engineer, sales engineer en elektrotechnicus of werktuigbouwer.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Toelating
Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden er aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Welke vakken in je vooropleiding heb je nodig?
  • Wiskunde of nask1

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.
Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Ga naar de website om alle activiteiten te zien.
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Bedrijfskundige Informatica
  • Hbo - Elektrotechniek
  • Hbo - Werktuigbouw
Lees verder
  • Je betaalt les- /cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Een actueel overzicht van de bijkomende kosten vind je op de opleidingspagina op de website onder het tabblad ‘Soorten kosten’
Lees verder
Naast het wettelijk bepaalde les- / cursusgeld komen er nog kosten bij voor leermiddelen en eventuele extra's. 

Leermiddelen
Voor de meeste opleidingen heb je boeken nodig. Het kan ook zijn dat een laptop vereist is. Daarnaast kan het zijn dat je speciale software of kleding nodig hebt.
 
Extra’s die niet verplicht zijn
Het lesprogramma is erop gericht je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dat kan betekenen dat excursies of masterclasses worden aangeboden die extra kosten met zich meebrengen. 
Ook vinden we het belangrijk dat je je eigen gereedschap aanschaft zodat je ook buiten schooltijd kunt oefenen.  
De kosten worden zo laag mogelijk gehouden, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Dat gebeurt in overleg met de studentenraad. Zijn de kosten een probleem voor je, dan zijn er mogelijkheden om je daarbij te helpen.  

» Meer informatie over de soorten kosten
 
Hieronder vind je een indicatie voor de kosten van de gehele opleiding. De precieze kosten hoor je bij de kennismaking. 

MBO College Almere - indicatie kosten BOL: € 403, exclusief verplichte laptop.  
MBO College Almere - indicatie kosten BBL: volgt nog. 
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou
Misschien is dit ook iets voor jou!
System Automation & Smart Industry
System Automation & Smart Industry
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Commerciële Engineering
Commerciële Engineering
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Zit de opleiding die je wilt volgen vol? We willen je graag verder helpen! Neem contact op met het informatiecentrum.
Er is een profiel voor je aangemaakt
In je mailbox vind je de gegevens die je nodig hebt. Daarmee kun je je profiel bevestigen en doorgaan met aanmelden.
Meld je aan