Technicus Engineering

Technicus engineering - 25297
MBO College Almere
Straat van Florida 1, Almere Buiten
4
4jr.
jan
aug
BOL 25297
Introductie

Is dit beroep iets voor jou?

Heb je een brede interesse in techniek en wil je de werking van bijvoorbeeld robots, windmolens, scooters of apparaten verkennen en verbeteren? Ben je creatief? Dan is de opleiding Technicus Engineering iets voor jou. Je wordt breed opgeleid in verschillende hoogwaardige technieken. Na je opleiding ga je aan de slag – vaak als onderdeel van een team – met het bedenken, ontwerpen en fabriceren van een product. Ook het verlenen van service, contacten met leveranciers en klanten en het uitvoeren van onderhoud hoort bij je werk. Andere voorbeelden van banen zijn: servicecoördinator, procesoperator, accountmanager, servicemonteur, maintenance engineer, sales engineer en elektrotechnicus of werktuigbouwer.

Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding Technicus Engineering is een BOL-opleiding Je gaat de hele week naar school en doet praktijkervaring op tijdens stages. Die stage loop je bij een erkend leerbedrijf. Hierdoor is de opleiding heel praktijkgericht.

Bedrijven gaan ervan uit dat je op school de theorie en de basis leert, maar de echte vakkennis en praktijkervaring leer je het beste bij bedrijven kennen. Daarom werkt ROC van Flevoland samen met verschillende lokale en landelijke topbedrijven.

Met het diploma Technicus Engineering ben je helemaal klaar voor de toekomst!
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding?

Vanuit de vakken elektrotechniek, automatisering, werktuigbouw, wiskunde en natuurkunde leer je de basis om moderne technieken als robotica, domotica en mechatronica toe te passen. Je raakt vertrouwt met industrieel ontwerpen, waarbij vorm en techniek belangrijke uitgangspunten zijn. Alle ontwerpen moeten slim te gebruiken zijn en natuurlijk duurzaam en energiezuinig. Denk hierbij aan zorgrobots, volledig geautomatiseerde productielijnen, robotarmen in de auto-industrie of alle elektronica in vliegtuigen. 

MBO College Almere werkt nauw samen met hightech bedrijven in Nederland en Windesheim Flevoland, waar ook het Lectoraat Robotica gevestigd is. In leerjaar 3 en 4 kun je passie voor Elektrotechniek of Werktuigbouw volgen en je specialiseren in bepaalde technieken en werkprocessen. 
Lees verder

Waar kun je gaan werken?

Wanneer jij het diploma van deze opleiding op zak hebt, mag je jezelf met recht een super technicus noemen en kun je solliciteren op vrijwel alle functies waar technici met een mbo-diploma worden gevraagd.
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Met een diploma van je middelbare school ben je altijd welkom op een van onze mbo-opleidingen. Je vooropleiding bepaalt op welk niveau je ingeschreven kunt worden. Voor sommige opleidingen gelden er aanvullende eisen. Heb je nog geen vmbo-diploma of overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4, dan start je in een Entree-opleiding.

Kennismaking
Deze opleiding heeft verplichte kennismakingsactiviteiten. Na je aanmelding krijg je hier meer informatie over.

Welke vakken in je vooropleiding heb je nodig?
  • wiskunde of nask1
Lees verder

  
Lees verder
Lees verder
  • Hbo - Bedrijfskundige Informatica
  • Hbo - Elektrotechniek
  • Hbo - Werktuigbouw
Lees verder
  • Je betaalt les- / cursusgeld, de hoogte daarvan wordt wettelijk bepaald door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
  • Je hebt boeken, readers en andere leermiddelen nodig (kosten totale opleiding circa € 1600)
  • Je hebt werkkleding nodig, zoals een overall en veiligheidsschoenen (eenmalig € 125)
Lees verder
De student en beroepsbeeld
Kwaliteit & Kansen

Kwaliteit & Kansen

Meer informatie over de kwaliteit van deze opleiding en de aansluiting op de arbeidsmarkt vind je op de website Studie in Cijfers van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).
Locatie(s)

Locatie(s)

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Andere studies voor jou

Misschien is dit ook iets voor jou!

Technicus Human Technology

Technicus Human Technology

Leerweg BOL
Niveau 4
Technicus Engineering Composiet & Watersportindustrie

Technicus Engineering Composiet & Watersportindustrie

Leerweg BOL
Niveau 4

Pagina inhoud

Voor welke locatie wil je je aanmelden?

Aanmelden

Om je aan te melden voor deze opleiding kun je hieronder je e-mailadres invullen.Bedankt!

Check je e-mail voor meer informatie.
Meld je aan