Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures
Met een mbo-diploma Toerisme & Recreatie gaat de internationale wereld van gastvrijheid, reizen en vrije tijd voor je open! Na je opleiding kun je aan de slag bij zeer uiteenlopende bedrijven. Binnen de reiswereld, in hotels, bij recreatiebedrijven. Of je nu (zaken)reizen verkoopt, toeristen begeleidt, animatieprogramma’s organiseert, receptiewerk verricht of leiding geeft, samen met toonaangevende bedrijven leiden wij jou op tot een echte professional. Gastvrij, dienstverlenend en commercieel.
 
Voor elk opleidingsniveau heeft het ROC van Flevoland een passende toeristische opleiding, ook op managementniveau. Je kunt kiezen uit de twee richtingen Travel & Hospitality en Leisure & Hospitality. De opleidingen worden aangeboden bij MBO College Lelystad en MBO College Poort in Almere Poort. Mogelijkheden genoeg dus om in het vrijetijdssector terecht te komen!

Travel & Hospitality

Wil jij je ontwikkelen tot een reisprofessional? Binnen de opleidingen Travel & Hospitality ontwikkel je je tot een excellente commerciële dienstverlener in de reiswereld. Je beheerst je talen en het verkoopproces van reizen. Je kunt kiezen voor de opleiding Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality (niveau 3). Je ontwikkelt bovendien je managementvaardigheden als je kiest voor de niveau 4 opleiding Manager Travel & Hospitality. De wereld ligt voor jou open!

Lees verder

 

We are SCALA

Binnen Lelystad en omgeving ontstaan er in de komende jaren veel banen. Alle Travel & Hospitality opleidingen worden door SCALA aangeboden en ontwikkeld in samenwerking met het (lokale) bedrijfsleven op Lelystad Airport, grote reisorganisaties en Schiphol. Kortom, alles wat je in de opleiding leert kun je tijdens lessen en stage gelijk uitproberen. En, misschien nog wel belangrijker, je leert bij SCALA datgene waar je toekomstige werkgever om vraagt.
 
SCALA is een samenwerking tussen het ROC van Flevoland (MBO College Lelystad) en het ROC van Amsterdam (MBO College Airport) die is gericht op Lelystad Airport en Schiphol. Je volgt je lessen bij MBO College Lelystad en we bieden opleidingen aan in de richtingen Luchtvaart, Logistiek en Travel & Hospitality. Daarbij werken we nauw samen met (lokale) bedrijven op en rond Lelystad Airport en Schiphol.
 
» Meer informatie over SCALA en alle opleidingen

Leisure & Hospitality

Wil je werken in de vrijetijdssector en vind jij het een uitdaging om gasten te vermaken? Ben je dienstverlenend en heb je iets met cultuur en amusement? Kies dan voor de opleiding Manager Leisure & Hospitality (niveau 4). Beide opleidingen kennen vier uitstroomprofielen: hospitality, travel, events en entertainer. De keuze is aan jou!
Lees verder
Moreno Front Office
Ik heb een talenknobbel en dat is handig bij een opleiding in de Toerisme & Recreatie.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Evenementenorganisatie
Evenementenorganisatie
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Leisure & Hospitality
Manager Leisure & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Travel & Hospitality
Manager Travel & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality
Zelfstandig Medewerker Travel & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 3
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6