Introductie

Is werken in deze sector iets voor jou?

Welke opleiding vind je het meest interessant?Naar brochures

Er is altijd behoefte aan veiligheid. Je wordt opgeleid voor beroepen waarbij je je hoofd gebruikt, maar vooral ook lichamelijk actief bent. Het is de juiste keuze voor mensen die er van houden om sportief af en toe flink in actie te komen. En de kansen op een mooie baan in deze sector zijn goed. We kunnen je zelfs op weg helpen naar een toekomst bij de Koninklijke Marechaussee of de Politie.

Je kunt kiezen voor opleidingen in de richting Publieke domein (Defensie) en Particuliere veiligheid (Beveiliging en Handhaving & Toezicht). Scroll helemaal naar beneden voor al onze Veiligheidsopleidingen.

Veiligheid & Vakmanschap ICT 3

Als je de niveau 3-opleiding VeVa-ICT Onderofficier hebt gevolgd, kun je incidentmanager junior worden. Als sergeant geef je leiding aan een groep militairen die verantwoordelijk zijn voor het inzetten van diverse verbindingsmiddelen, zoals radarsystemen, telefoon, radio, computers en satellietverbindingen. Je bent ook werkzaam op een helpdesk waar je de eerstelijns problemen oplost voor jouw gebruikers.

» Meer info en aanmelden

‘Je zit niet de hele dag in de schoolbanken’

Recruiter Buddy Masfirdaus werkt bij Defensie en heeft zelf heel wat uren gemaakt op de ICT-afdeling van Defensie. “Tijdens de opleiding word je voorbereid op een ICT-functie bij de verbindingsdienst van de Landmacht. Ook ben je veel met sport bezig en loop je om de drie weken een week stage op een militaire locatie. Geen enkele dag is hetzelfde. En je zit niet de hele tijd in de schoolbanken.”

» Lees het hele interview
 
Lees verder

Beveiliger

Houd je van een uitdaging, ben je niet bang en pak jij je verantwoordelijkheid? Dan is de opleiding Beveiliger iets voor jou! Als beveiliger zorg je ervoor dat alles veilig blijft. Meestal verricht je preventief toezicht, maar soms moet je ook handelend optreden. Na je opleiding kun je bijvoorbeeld aan de slag als persoonsbeveiliger of je helpt bij de beveiliging van festivals, evenementen en gebouwen. Kies jij voor een spannend en uitdagend beroep?

» Meer info en aanmelden

Gereno volgt de opleiding Beveiliger op MBO College Almere. In een interview vertelt hij waarom hij heeft gekozen voor een studie in de sector Veiligheid.

» Lees meer
 
Lees verder

Handhaver Toezicht & Veiligheid

Als handhaver heb je een afwisselende baan en ben je veel buiten. Handhavers zijn steeds vaker actief in het werkveld waar vroeger alleen de politie werkzaam was. Je leert gesprektechnieken om mensen aan te spreken, verschillende verdedigingstechnieken en hoe je moet handelen bij calamiteiten. En zie je een overtreding, dan grijp je in. In sommige situaties mag je ook een boete uitdelen. Wil jij je inzetten voor de veiligheid van anderen? Dan is de opleiding Handhaver Toezicht & Veiligheid iets voor jou!

» Meer info en aanmelden
 
Lees verder
Stephan Luchtvaartbeveiliging
Je wordt getraind om scherp te zijn en dat maakt de opleiding leuk.

Opleidingen binnen deze sector

Filter opleidingen
 • Colleges
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Beveiliger
Beveiliger
Leerweg BOL/BBL
Niveau 2
Handhaver Toezicht en Veiligheid
Handhaver Toezicht en Veiligheid
Leerweg BOL
Niveau 3
Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden
Veiligheid & Vakmanschap 2 Grondoptreden
Leerweg BOL
Niveau 2
Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT
Veiligheid & Vakmanschap 2 ICT
Leerweg BOL
Niveau 2
Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden
Veiligheid & Vakmanschap 3 Grondoptreden
Leerweg BOL
Niveau 3
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Veiligheid & Vakmanschap 3 ICT
Leerweg BOL
Niveau 3
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6