Wat wordt jouw volgende stap?

Wat je examenuitslag ook is: bij het ROC van Flevoland kun je verder.Heb jij je examenuitslag binnen? We hopen natuurlijk dat je geslaagd bent. Maar ook als je je diploma niet hebt gehaald, kun je bij het ROC van Flevoland een opleiding volgen. Op deze pagina leggen we uit wat er mogelijk is, met én zonder diploma.

Ben je geslaagd? 🥳

Van harte gefeliciteerd! Wil je na de zomer verder studeren? Dan zit je goed bij het ROC van Flevoland! We hebben voor iedereen wel een passende opleiding. Ben je benieuwd welke opleiding bij jouw diploma past? Hieronder zetten we de mogelijkheden op een rijtje.
  • Vmbo basis niveau 2
Met een diploma vmbo basis kun je je aanmelden voor een mbo-opleiding op niveau 2.
  • Vmbo k/gl/tl  niveau 3 of 4
Met dit diploma kun je kiezen voor een mbo-opleiding op niveau 3 of niveau 4.
  • Havo  niveau 4 (versneld)
Met een havo-diploma is een mbo-opleiding op niveau 4 een goede keuze. Je kunt ook voor een versnelde niveau 4-opleiding kiezen. Dit zijn onze flex-opleidingen. Hiermee haal je in één of twee jaar je mbo-diploma. Superhandig als je zo snel mogelijk aan het werk wil of door wil naar het hbo.

Wil je uiteindelijk door naar het hbo? Je kunt verschillende opleidingen volgen waarmee je je goed voorbereidt op het hbo. Op deze pagina lees je er alles over.

Via Beroepshavo naar het hbo?
Naast de flex-opleidingen kun je ook kiezen voor de Beroepshavo. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een praktijkgerichte opleiding en de havo wat te theoretisch vindt. Bij deze opleiding bereid je je extra goed voor op je volgende stap: het hbo. 

Een compleet overzicht van alle mogelijkheden om via het mbo naar het hbo te gaan vind je op deze pagina.
 

Diploma niet gehaald? 😥

Wat jammer. Je kunt natuurlijk het jaar overdoen, maar wist je dat er meer mogelijkheden zijn? Ben je bijvoorbeeld gezakt voor je havo-examen? Dan mag je met een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 een mbo-opleiding op niveau 4 volgen. En wil je straks door naar het hbo? Kijk dan eens op onze havopagina.

Heb je je vmbo-diploma niet gehaald of heb je geen overgangsbewijs van havo 3 of havo 4? Als je 16 jaar of ouder bent, kun je je aanmelden voor een entree-opleiding. Met een entree-opleiding kun je doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2.
 

Informatiebijeenkomsten Beroepshavo

Lijkt de Beroepshavo jou interessant? Zoals je hierboven hebt gelezen, zijn er mogelijkheden voor zowel geslaagden als niet-geslaagden. Wil je hier meer informatie over? Tussen maandag 19 juni en woensdag 12 juli organiseren we een aantal informatiebijeenkomsten over de Beroepshavo. Tijdens deze bijeenkomsten vertellen we je alles over de Beroepshavo en kun je je vragen stellen.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst over de Beroepshavo. 
 

Ons hele aanbod zien?

Een opleiding kiezen is lastig, dat snappen wij heel goed. Wil je liever alle opleidingen in één overzicht zien en zelf filteren? Bijvoorbeeld op sector, opleidingsduur of locatie? Klik dan op de link hieronder.

» Bekijk alle opleidingen