Imani vertelt

Imani volgt de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist op MBO College Poort.


Imani moet helemaal uit Breda komen. Maar dat heeft haar er niet van weerhouden om een studie te volgen op MBO College Poort Almere. Ze volgt de opleiding Legal, Insurance & HR Services Specialist met veel plezier. Ze zit nu in haar eerste jaar van de opleiding. Imani heeft dus gelukkig nog even de tijd om na te denken over haar volgende stappen.

Eerste jaar

Imani startte haar eerste jaar in coronatijd. En dat was niet altijd even makkelijk. “Vanwege corona waren de introductieweek en eerste online lessen wat rommelig. Nu gaat het een stuk beter. Ik ben ook heel blij dat ik weer naar school kan komen. Onze HRM-klas bestaat uit 7 personen. Dat is heel knus en persoonlijk. Het voelt bijna alsof je privéles hebt! En als ik goed leer en mijn huiswerk maak, dan gaat het echt goed!”

Brede opleiding

Imani vindt haar docenten heel fijn en goed les geven. Ook de variatie in vakken houdt de studie interessant. “Het is een hele brede opleiding. Ik had in het begin niet verwacht dat ik zoveel juridische vakken zou krijgen. Maar ik vind het echt heel leuk. We krijgen bijvoorbeeld ook personeelswerk. Dat past echt bij mij, want ik houd van communiceren met mensen. Het leuke is dat we ook elke week een uurtje gaan sporten. Daar kan ik echt mijn ei in kwijt. Kortom, het is superleuk om allemaal nieuwe dingen te leren.”

Overstap van vmbo naar mbo

“Qua omgeving en mensen is het verschil tussen de middelbare school en het mbo niet heel erg groot”, aldus Imani. Maar die verantwoordelijkheden… “Je hebt op het mbo veel meer verantwoordelijkheid. En het is belangrijk dat je die verantwoordelijkheid ook echt neemt. Anders maak je geen stappen. Je wordt toch een stukje volwassener hier. Je moet meer opletten en opschrijven, en minder aan je docenten vragen.”

Waarom MBO College Poort?

De keuze voor MBO College Poort was door Imani snel gemaakt. “Ik zou in eerste instantie naar Almere verhuizen. Ik wilde dan ook het liefst hier studeren. Met mijn moeder heb ik een rondleiding gehad door de school. Die zag er heel leuk uit. Er zit hier ook een bibliotheek in de buurt. Ook de docenten van de rondleiding waren heel erg leuk en relaxed.”

Toekomstplannen

“Ik heb geen droombaan waar ik naartoe werk. Maar ik wil wel rechten studeren na deze opleiding. Dat heeft wel minder te maken met HR, maar met deze studie kan ik ook doorstromen naar het hbo. De vakken sluiten goed aan. Misschien ga ik na mijn opleiding eerst nog een jaar studeren in het buitenland. Maar stage lopen in buitenland lijkt me ook heel leuk.”

Tips voor toekomstige studenten

“Koop een goeie schooltas! Want voor deze opleiding heb je echt veel boeken nodig. En nog een tip: ga echt goed kijken naar wat je wilt. Oriënteer je bijvoorbeeld goed op een open dag. Je wilt niet een jaar weggooien, omdat je niet goed hebt uitgezocht wat je nu eigenlijk wil doen.”