Kyle vertelt

Kyle (17) volgt de opleiding tot Software Developer op MBO College Almere.

Kyle heeft zijn doel helder voor ogen: hij wil gaan ondernemen en héél snel héél rijk worden, zodat hij vroeg kan stoppen met werken en de wereld over kan reizen. Tot die tijd probeert hij zoveel mogelijk op te steken van zijn studie Software Developer op MBO College Almere. Een studie die hem op het lijf geschreven is. 
Code schrijven
In eerste instantie was Kyle begonnen aan de opleiding tot Zelfstandig Werkend Kok. Maar na 1,5 jaar leek het hem verstandig om te switchen naar een opleiding waar zijn interesse toch wat meer gewekt werd. “Ik was altijd al geïnteresseerd in code en kreeg nu de kans om het ook daadwerkelijk te doen. Ik weet niet wat het is, maar het gevoel wat ik krijg bij het schrijven van code is heel speciaal. Ik vind het leuk als het in één keer lukt en het is altijd weer een enorme struggle als het anders gaat. Het is een speciaal gevoel. Ik vind het fantastisch.”
De overstap
MBO College Almere ligt in de buurt van waar Kyle woont. Praktisch gezien was dit dus een makkelijke keuze. Daarnaast vond hij de opleiding en de vakken zeer aantrekkelijk. Reden genoeg dus om voor deze school te gaan. Toch was de overstap, zeker van vmbo naar mbo, best even wennen. “Je hebt meer vrijheid op het mbo. Op het vmbo word je toch meer bij de hand genomen door een leraar. Bij het mbo moet je veel zelfstandiger werken. Je krijgt opdrachten mee waaraan een deadline hangt. Als je het niet afhebt, dan kan je dus niet door. Dat kan soms stressvol zijn. Aan de andere kant kun je zelf kiezen wanneer je dingen doet. Ik kan er dus ook voor kiezen om thuis dingen af te maken. Je hebt dus vrijheid en leert goed plannen.”
Tips & tricks
“Zorg dat je altijd je laptop bij je hebt! Deze heb je altijd en overal voor nodig. Houd verder je hoofd erbij en laat je hoofd ook zeker niet hangen. Als dingen niet in één keer lukken, moet je het gewoon opnieuw proberen. De tip van het jaar!”