Larisa vertelt

Larisa doet de opleiding Onderwijsassistent op MBO College Almere.

Als kind wilde Larisa graag kapster worden, maar al snel kwam ze erachter dat het werken met kinderen veel leuker is. 
“Op de basisschool was ik al bezig met het voorlezen aan peuters en kleuters, terwijl ik zelf ook nog maar net kon lezen.”
Toch koos Larisa op de middelbare school voor een economisch profiel. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo kwam ze terecht op MBO College Almere voor de opleiding tot onderwijsassistent.
Sfeertje hoor
“Ik heb eerst de online open dag bezocht en deze sprak mij meteen heel erg aan. 
De school heeft een heel ontspannen sfeer. Er zijn voldoende studieplekken, al zou ik het wel fijn vinden als er meer bankjes of stoelen komen om buiten te kunnen studeren als het mooi weer is.” Met de docenten heeft Larisa een goede band en ze voelt zich erg op haar gemak.
“Ze vragen altijd hoe het met mij gaat en hebben altijd tijd voor me. Ik voel me wel echt gezien.”
De opleiding
Onderwijsassistent op niveau 4  is volgens Larisa een superleuke opleiding. 
“Het is een stuk anders dan ik verwacht had maar wel op een positieve manier. Je leert veel over de ontwikkeling van kinderen en hoe je voor de klas moet staan. Alles wat je leert in de les kun je heel makkelijk toepassen tijdens de stages die je loopt. Ik loop nu twee dagen in de week stage op een basisschool in Lelystad.”
Tijdens deze stage is Larisa er nog meer achter gekomen dat de onderwijsbranche  echt bij haar past. 
“Vooral het contact met mensen vind ik erg interessant en hier wil ik mij nog verder in ontwikkelen op het hbo. Of ik uiteindelijk echt leerkracht wil worden weet ik nog niet zeker, maar er zijn nog zoveel meer functies in het onderwijs of onderwijs-gerelateerd.”
Tip voor toekomstige studenten
“Geef de opleiding die je volgt echt een kans. Het is niet altijd meteen 100% leuk of helemaal wat je zoekt. Neem de tijd om je goed te oriënteren of de richting bij je past of niet. Je kan uiteindelijk altijd nog iets anders gaan doen.”