Quinten vertelt

Quinten zit in het tweede jaar van de opleiding Manager Travel & Hospitality. Deze opleiding is onderdeel van SCALA, een samenwerking tussen het ROC van Flevoland (MBO College Lelystad) en het ROC van Amsterdam (MBO College Airport), gericht op Lelystad Airport en Schiphol. Quinten volgt zijn lessen op MBO College Lelystad.
Waarom heb je voor deze opleiding gekozen?

“Ik heb voor de opleiding Manager Travel & Hospitality gekozen, omdat ik van reizen houd en het leuk vind om nieuwe talen te leren. Ook wil ik graag in de toerismebranche werken. Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf enorm en krijg je veel verschillende vakken. Je krijgt bijvoorbeeld topografie. Hiermee leer je niet alleen waar alle hoofdsteden liggen, maar ook hoe het toerisme in andere landen is. Verder leer je vreemde talen, zoals Duits en Spaans. Ook leer je hoe je gasten ontvangt, van de juiste informatie voorziet en hoe je klachten afhandelt.”

Welke onderdelen van de opleiding vind je het leukst?

"Ik vind de praktijklessen erg leuk. Wij hebben in het afgelopen jaar vanwege corona niet veel praktijklessen gehad, maar nu gelukkig wel weer. Onlangs zijn de lokalen van SCALA vernieuwd. Zo hebben we nu onder andere een mock-up van een vliegtuig in onze school staan en hebben we een reisbureaubalie. Hiermee kunnen we de praktijk goed nabootsen.

En we gaan natuurlijk tijdens de opleiding ook een paar keer op stage! Voor de zomervakantie heb ik acht weken bij Landal GreenParks in de horeca stage gelopen. Het leukste vak vind ik topografie, daar heb ik ook het meest van geleerd tot nu toe. Ik vind het heel leuk om de verschillende landen te leren kennen en om erachter te komen welke verschillende culturen er zijn."

Je komt net van het vmbo. Wat vond je van de overgang naar het mbo?

“Op het mbo heb je aan de ene kant meer vrijheid en aan de andere kant wordt er ook meer zelfstandigheid verwacht. Je bent dus wat meer op jezelf aangewezen. Je krijgt natuurlijk alsnog wel hulp van docenten, maar je krijgt meer verantwoordelijkheden. Zelf vond ik het echt wel even wennen, maar het is wel een goede stap naar zelfstandigheid.”

Lees meer over de opleiding Manager Travel & Hospitality