Samantha vertelt

Samantha (24) doet de opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn (DZW) op MBO College Almere.

Samantha zit in het tweede jaar van haar opleiding Dienstverlening Helpende Zorg & Welzijn en heeft net haar examens achter de rug. Bijna klaar dus! Maar ze kan zich de start van de opleiding nog goed herinneren.
“Toen ik net begon met de opleiding vond ik het wel even spannend omdat je nog niemand kent. Maar door de goede sfeer binnen de school en de warme ontvangst, voelde ik mij al heel snel op mijn gemak. Ook werd ik ingedeeld in een klas waar ook wat oudere studenten in zaten, net als ikzelf. Dat was heel erg fijn.”
Lekker breed
Samantha had al eerder een zorgopleiding gevolgd in het praktijkonderwijs en na een tussenjaar om te werken in een winkel, wilde ze toch nog graag doorstuderen. Haar keuze viel op MBO College Almere. Lekker dichtbij huis en het aanbod in de zorggerelateerde opleidingen sloot goed aan op Samantha’s wensen. 
 “Ik dacht dat het een grote stap zou zijn om weer te gaan studeren maar uiteindelijk viel het allemaal heel erg mee. De opleiding DZW is hartstikke leuk vooral omdat hij heel erg breed is. Je leert niet alleen over de zorg, maar je bent ook bezig met dienstverlenende en facilitaire vakken.
Toekomstplannen
Samantha is nog niet klaar met studeren. Door de breedte van de opleiding is ze op het pad gekomen van de functie als pedagogisch medewerker en dit lijkt op haar lijf geschreven. Daarom begint Samantha volgend jaar op hetzelfde college aan de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker
“Ik ben hier gewoon op mijn plek, als ik vragen heb, kan ik altijd terecht. De manier van lesgeven en de variatie is heel erg fijn. En ik houd ook genoeg tijd over voor mijn bijbaan.   
Ik heb bijna nooit huiswerk en doe het meeste in de klas. Hierdoor zijn werk en school makkelijk te combineren.” 
Tip voor nieuwe studenten
“Als tip aan nieuwe studenten wil ik graag meegeven dat je de opleiding altijd een kans moet geven. Het is niet altijd gelijk leuk. Houd een open vizier en focus je op de dingen waar je echt goed in bent.”