Yelissa vertelt

Yelissa volgt de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang op MBO College Almere.

Yelissa had de keuze voor de opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang vrij snel gemaakt. “Het is een brede opleiding. Je kunt met deze opleiding veel kanten op binnen de zorg.” Ondanks dat ze in het begin nog twijfelde, heeft Yelissa voor MBO College Almere gekozen om een aantal redenen. “Aangezien ik zelf in Almere woon, leek deze school me handig in verband met de reistijd. De locatie is perfect, want je zit midden in het centrum en in het midden van Almere. Het is ook lekker makkelijk dat je direct bij de trein bent.”
Warm bad
Yelissa kende al mensen die op MBO College Almere zaten en zij hadden goede ervaringen met de school. “Ik ben ook op de open dag geweest en daar waren de studenten echt superaardig. Het voelde als een warm bad. De sfeer is heel open en warm en dat ervaar ik nog steeds zo. Elke keer als ik de school binnenkom zegt wel iemand ‘welkom!’ en de aankleding van het gebouw vind ik ook heel leuk.”
Favorieten
Yelissa vindt niet alleen haar opleiding heel leuk, ook haar docenten zijn top. Haar interesse ligt vooral bij de psychologische vakken en het leren met kinderen. “Mijn favoriete vak is toch wel Ontwikkelingspsychologie. Maar het allerleukste aan mijn opleiding vind ik mijn klas, we hebben een goeie band met elkaar. Je doet het met zijn allen.”
Overstap vmbo naar mbo
Yelissa vond de overstap van vmbo naar mbo best wel eng. Het duurde dan ook even voor ze eraan gewend was. ”Het heeft me wel echt een ander persoon gemaakt, een stuk volwassener. Ook ik heb mezelf hier echt kunnen ontdekken in de zin van ‘wie wil ik zijn?’ en ‘wat wil ik doen?’. Dat leer je hier echt heel goed.”
Wat wil je doen na je opleiding?
Na haar opleiding wil Yelissa het liefst de therapeutische kant op en werken met probleemjongeren tussen de 12 en 17 jaar. “Dat is wel zwaar, maar ik heb zelf ervaring met jeugdzorg door mensen met wie ik vroeger omging. Ik wil mijn ervaring juist graag gebruiken om anderen te helpen.”
Tip voor nieuwe studenten
“Vooral: wees jezelf! Heb een beetje vertrouwen in jezelf, je komt er echt wel. Oh, en ga vooral geen lessen skippen!”