Samenwerken

Het ROC van Flevoland onderscheidt verschillende samenwerkingsverbanden. 

Publiek-private samenwerkingen

Het ROC van Flevoland heeft met behulp van het Regionaal Investeringsfonds mbo verschillende publiek-private samenwerkingen (PPS) in het beroepsonderwijs opgericht. In co-creatie met innovatieve bedrijven wordt een onderwijsprogramma gemaakt dat eigentijds en aantrekkelijk is en aansluit op regionale topsectoren en de veranderende arbeidsmarkt. Deze pps-en worden ieder op eigen wijze vormgegeven. De basis is altijd een intensieve en vernieuwende manier van samenwerken in de leerloopbaan van de student. Partners in een pps beloven elkaar niet alleen trouw, maar verplichten zichzelf ook tot het maken van een businessmodel voor verduurzaming na 2018. 

» Meer informatie over het ROC van Flevoland en publieke-private samenwerkingen

Lees verder

Practoraten

Een practoraat is een expertiseplatform waarin onderzoek gedaan wordt onder leiding van een practor. Ontdek waar de vijf verschillende practoraten binnen het ROC van Amsterdam - Flevoland voor staan en welke doelen zij hebben.

Ieder practoraat werkt op een eigen innovatieve manier aan vraagstukken. Docenten en studenten worden hierbij betrokken en doen zelf onderzoek. Bij ieder practoraat speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Peter Hulskemper, practor bij het Practoraat Airport & Aviation: “We leiden niet alleen op voor het beroepenveld, maar ook voor de aarde.”

Lees het Digitaal Magazine Practoraten online!
Ga mee op ontdekkingsreis naar de practoraten van het ROC van Amsterdam - Flevoland in deze eerste uitgave van het Digitaal Magazine Practoraten. Het Digitaal Magazine Practoraten is ontwikkeld om inspiratie te bieden door vijf practoraten binnen het ROC van Amsterdam - Flevoland uit te lichten:

  • Practoraat Airport & Aviation
  • Practoraat Energietransitie & Human Capital
  • Practoraat Circulaire Regionale Economie
  • Practoraat Sports, Health & Exercise
  • Practoraat Creatief Vakmanschap (afgerond)


Veel leesplezier!

» Naar het Digitaal Magazine Practoraten

Lees verder

Veel mogelijkheden

Samenwerken met ROC van Flevoland biedt veel mogelijkheden. ROC van Flevoland streeft naar een duurzame relatie met het bedrijfsleven. Dat wil zeggen: het bedrijfsleven en de opleidingen van ROC van Flevoland geven samen vorm aan het onderwijs.
 
In samenwerking met het bedrijfsleven wil ROC van Flevoland investeren in mensen door een brug te slaan naar werk, een vervolgopleiding en een goede plek in de samenleving. ROC van Flevoland werkt resultaatgericht.
 
Samenwerking kan bestaan uit:
  • Wederzijdse ondersteuning d.m.v. kennis en faciliteiten en afspraken over stageplaatsen
  • Het gezamenlijk aanbieden van hoogwaardige mbo-opleidingen
  • Het aanbieden van op maat gemaakte groepstrajecten voor werknemers

Cursussen & Trainingen

Zoekt u een opleiding of scholing voor uw medewerkers?
 
De Bedrijfsschool Zorg biedt op maat gemaakte groepstrajecten, zoals opleidingen, cursussen en trainingen, voor medewerkers die werkzaam zijn in een zorg- of welzijnsorganisatie.
 
Binnen het Leerplein BBL verzorgen wij voor alle technische opleidingen de bbl-lessen in de richtingen Werktuigbouw, Installatietechniek of Elektrotechniek. Deze manier van leren zorgt ervoor dat studeren en een diploma halen (een leven lang leren) voor meer werknemers en jongeren bereikbaar wordt. Tevens kunnen wij technische maatwerktrainingen voor u verzorgen.
 
» Overzicht Cursussen & Trainingen 

Nieuwsbrief Techniek

Meld u aan voor onze online nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom activiteiten van de afdeling Techniek. Bijvoorbeeld nieuws over opleidingen, de vraag naar stagiaires of deelname aan evenementen.

Inkoop- & Contractmanagementbeleid en Inkoopvoorwaarden

» Inkoop- & Contractmanagementbeleid
» Algemene Inkoopvoorwaarden Diensten
» Algemene Inkoopvoorwaarden Leveringen
» Algemene Inkoopvoorwaarden bij ICT-overeenkomsten
» Purchasing conditions for IT contracts
 

Meld u aan voor de nieuwsbrief Techniek.