Voor volwassenen

Onderwijsassistent

Voor volwassenen
Je kunt doorlopend starten met deze opleiding.

Deze opleiding wordt gegeven op MBO College Hilversum, Arena 301, 1213 NW Hilversum.
Wil je je aanmelden voor deze opleiding, neem dan telefonisch contact op met MBO College Hilversum: 035 689 20 00. Of stel je vragen via e-mail:
mbocollegehilversum@rocva.nl
Introductie

Over de opleiding Onderwijsassistent

Deze opleiding is bedoeld voor herintreders, volwassenen die omgeschoold willen worden en volwassenen die zich willen doorontwikkelen. Deze opleiding is bedoeld voor werkenden en werkzoekenden in de onderwijsbranche die werken en leren willen combineren. 

Je zorgt als onderwijsassistent voor een goede sfeer in de klas, zodat kinderen goed kunnen leren. Onder de verantwoordelijkheid van een leraar voer je allerlei taken uit. Zo help je leerlingen met lezen, rekenen of andere activiteiten. Je schrikt niet van onverwachte situaties. Als er problemen zijn, probeer jij ze meteen op te lossen.

Met je diploma kun je terecht in het basisonderwijs of het voortgezet onderwijs. De taken die je uitvoert zijn ongeveer hetzelfde. Kies je voor het basisonderwijs of het speciaal onderwijs? Dan kun je ook zorgtaken krijgen.

Lees hier de folder Pedagogiek en Onderwijs - Flexibel Opleidingstraject.

Programma

De opleiding Onderwijsassistent is beschikbaar als opleiding in de derde leerweg. Dat betekent dat je 1 jaar lang les en praktijk krijgt op mbo-niveau 4. Bij deze opleiding combineer je werken met leren. Houd rekening met een studiebelasting van 15 tot 20 uur per week.

De modules zijn online en op eigen tempo te doorlopen. Maandelijks vindt er een scholingsdag plaats in Hilversum. Deze vindt doorgang bij minimaal 10 aanmeldingen. Wanneer dit aantal niet gehaald wordt, kan er gebruik gemaakt worden van online coaching in plaats van de scholingsdag. Ook is er de mogelijkheid om tegen meerkosten een persoonlijk begeleider in te schakelen, waarmee je (online) studievoortgang gesprekken voert.   
Lees verder

Wat leer je tijdens de opleiding Onderwijsassistent?

•    Werken met kinderen en jongeren
•    Samenwerken met een leraar
•    Helpen bij het lesgeven
•    Kennis over hoe kinderen leren
•    Bedenken en uitvoeren van creatieve activiteiten
Lees verder

Diploma

Deze opleiding leidt op voor een diploma Onderwijsassistent (mbo-niveau 4).
Lees verder
Praktische informatie

Praktische informatie

Lees verder
Om te starten met deze opleiding, heb je de opleiding Pedagogisch Medewerker (mbo-niveau 3) of een andere vergelijkbare opleiding op tenminste mbo-niveau 3 afgerond. Ervaring met werken met kinderen is een vereiste. Daarnaast werk je in een erkend leerbedrijf. Bij aanvang van dit traject vindt een intake-gesprek plaats.   
Lees verder
De totaalprijs voor deze cursus bedraagt € 5190,-.
Lees verder
Lees verder
Pagina inhoud
Geen open dagen voor deze opleiding