Khiara vertelt

Khiara doet de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid op MBO College Almere.

De opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid is Khiara op het lijf geschreven. Ze geeft de studie zelfs een dikke 10! “De opleiding is leuk en is heel persoonlijk. Er wordt regelmatig gecheckt hoe het met je gaat en of je alles begrijpt. Het gaat dus ook echt om de student. En de vakken zijn ook tof. Op dit moment vind ik het reddingszwemmen heel leuk. Ik vind het fijn om actief bezig te zijn. Maar ook de weerbaarheids- en RTGB-trainingen (Regeling Toetsing Geweldsbeheersing) zijn superinteressant. Ik houd van praktijkvakken.”
Eerste jaar
De overstap van voortgezet onderwijs naar het mbo was ook voor Khiara even wennen. “Op het mbo moet je veel zelfstandiger werken en word je veel meer losgelaten. Het is natuurlijk ook erg beroepsgericht. Gelukkig heb ik een leuke klas. Als kennismaking aan het begin van het jaar deden we diverse survival-activiteiten. Dat is goed voor de teambuilding.” 
Eind goed, al goed
Khiara wist eigenlijk gelijk al dat ze deze opleiding wilde doen. Maar een blessure dreigde roet in het eten te gooien. “Omdat ik een knieblessure had, dacht ik dat ik de toelatingstest niet zou halen. Ik ben toen met een andere opleiding gestart. Maar daar voelde ik mij niet echt happy. Later heb ik alsnog een poging gewaagd bij Handhaver Toezicht en Veiligheid. Toen ben ik toch aangenomen!”
Waarom MBO College Almere?
Te laat komen op school is voor Khiara eigenlijk bijna niet mogelijk. Ze woont namelijk letterlijk om de hoek. “Door de locatie was MBO College Almere mijn eerste keuze. Ik werd hier leuk ontvangen en het is altijd gezellig. De school heeft een open sfeer. Ook de docenten en de rest van het personeel zijn superaardig. Ze zijn altijd bereid om je te helpen. Alleen mogen ze nog wel iets meer doen aan de inrichting van de lokalen, want ze hebben allemaal dezelfde kleur en uitstraling. Saai!”
Droombaan
Khiara heeft haar carrièrepad al aardig uitgestippeld. “Ik ga eerst nog even deze opleiding afmaken en vooral veel werkervaring opdoen. Misschien wel bij de busmaatschappij in Almere als conducteur. Daarna wil ik verder doorleren en hoop ik te worden aangenomen op de Politieacademie. Uiteindelijk wil ik graag een baan als rechercheur. Dat lijkt mij een mooi einddoel.”
Tips voor nieuwe studenten 
“Ga er zo open mogelijk in! Probeer zo min mogelijk in problemen en beperkingen te denken. Laat het gewoon op je af komen. En de middelbare school is heel anders dan het mbo. Hier zit je echt voor jezelf en voor niemand anders.”