Rohan vertelt

Rohan volgt de opleiding Manager Leisure and Hospitality op MBO College Poort.

Rohan heeft naar eigen zeggen op zijn middelbare school niet erg veel tijd besteed aan leren. Maar de aansluiting met het mbo-onderwijs vond hij prima te doen. “Op de middelbare school was ik echt nog jong en niet heel serieus bezig met school”, vertelt Rohan. “Nu ben ik wat volwassener en gaat het leren me prima af. In het eerste jaar heb ik vooral veel gehad aan mijn mentor. Nu heb ik vooral een hele goede band met mijn docent economie. Bij hem kan ik overal voor terecht, zowel voor vragen over school als privézaken.”
Goede combi
De opleiding Manager Leisure and Hospitality is een opleiding die je klaarstoomt voor een functie in de vrijetijdssector. “De opleiding biedt een goede combinatie van theorie en praktijk. Je hebt de vrijheid om je eigen planning te maken. Momenteel ben ik bezig met het organiseren van een uitje voor een bedrijf. Je leert heel veel van de opdrachten die je in de praktijk moet uitvoeren. Dat was een van de redenen waarom ik juist voor deze opleiding heb gekozen. Maar ook vakken als financieel management vind ik superinteressant.”
Lekker duidelijk
Als Rohan klaar is met deze opleiding, wil hij een opleiding in de luchtvaart gaan volgen. Het liefst zou hij piloot worden. Maar voorlopig dwaalt Rohan nog wel even rond op MBO College Poort. Verdwalen is echter niet mogelijk. “De school heeft een hele duidelijke indeling”, vertelt Rohan. “Je weet altijd waar je moet zijn. Het is een strak en modern gebouw verdeeld over 3 verdiepingen. Ook de ligging van de school is perfect. In mijn geval is het dichtbij huis. Hierdoor heb ik een korte reistijd en meer tijd voor mijn bijbaan. Ook niet onbelangrijk!”
Tip voor toekomstige studenten
Rohan heeft ook nog een tip voor mensen die de opleiding Manager Leisure and Hospitality willen volgen: “Onderschat de vreemde talen niet, zoals Duits en Spaans. Dit heb ik zelf ondervonden. Het begint namelijk eenvoudig, maar het wordt al snel wat lastiger. Goed opletten, dus.” 

Lees meer over de opleiding Manager Leisure & Hospitality