Vienna vertelt

Vienna volgt de opleiding Manager/Ondernemer Horeca op MBO College Poort.

Via een afgeronde opleiding Allround Laborant in Amsterdam en een tussenjaar kwam Vienna uiteindelijk terecht bij de opleiding die goed bij haar past: Manager / Ondernemer Horeca. Vienna heeft nu al heel goed voor ogen wat ze met de opleiding wil en waar ze naartoe wil werken. Eyes on the prize…maar eerst nog even studeren.
Passie uit de praktijk
“Ik vind de opleiding Manager/Ondernemer Horeca een geweldig leuke opleiding. Je leert heel veel nieuwe dingen en maakt veel mee. Zo worden er regelmatig seminars gegeven door mensen uit het vak die komen vertellen over hun beroep of over bepaalde producten, zoals koffie of olijfolie. We mogen alles gebruiken en proeven en de docenten en gastdocenten zijn heel erg bevlogen. Ze vertellen vol passie over hun vak. Dat maakt het heel inspirerend.”
High tea
De opleiding Manager/Ondernemer Horeca is specifiek voor mensen die, zoals de naam al zegt, willen ondernemen in de horeca. De studie is een goede combinatie van theorie en praktijk. “We worden opgeleid om in de horeca in het algemeen te werken en in de laatste twee jaar van de opleiding ga je al werken aan een ondernemersplan. Je kunt dus al toewerken naar het opzetten van je eigen bedrijf. Maar je kunt natuurlijk ook gaan voor een baan als manager in een horecagelegenheid. Mijn droom is om een klein theehuisje voor high tea en zoetigheid te beginnen!”
Traplopen
Vienna volgt het grootste deel van haar lessen in MBO College Poort. “Ik vind de sfeer die hangt in de school heel erg fijn. De school is voor mij net groot genoeg. Je moet wel veel trappen lopen. We zijn veel van boven naar beneden aan het rennen naar de lokalen, maar dat is prima. En heel belangrijk, de docenten zijn er echt voor je. Ook de docenten die niet jouw mentor zijn, zijn heel benaderbaar. Ze nemen echt de tijd voor je en er wordt oprecht naar je geluisterd als je ergens mee zit. Ook heb ik een hele fijne en hechte klas. We hebben het heel gezellig met elkaar. Hooguit soms iets té gezellig!”
Tips voor nieuwe studenten
“Zorg dat je begint met leren plannen. Probeer je zaken op orde te hebben, maar probeer ook vooral veel lol te hebben. Business & pleasure!