Introductie

Wat is jouw talent?


Op MBO College Poort in Almere-Poort vind je ondernemende, creatieve en sportieve studenten met de ambitie om de wereld te veroveren. Kies jij voor een commerciële, financiële of juridische opleiding? Of voel je je meer thuis bij sport of leisure & hospitality? Wij bieden passende opleidingen op verschillende niveaus. Onze niveau 4-opleidingen leiden je op voor een kansrijke overstap naar het hbo. Met je diploma kun je natuurlijk ook direct aan het werk.​

MBO College Poort biedt voltijd (BOL) opleidingen in de richting:

 • Creative Business 
 • Leisure & Hospitality
 • Retail & Entrepreneurship
 • Legal & HRM
 • Finance & Control
 • Sport & Bewegen (ook niveau 2)

Scroll naar beneden om de opleidingen te bekijken.
 

Dinsdag 16 maart: Online Open Dag

Nieuws

Aanmelden voor een opleiding

Als je de opleiding hebt gevonden die bij je past, kun je je aanmelden. Ga naar de opleidingspagina en kies 'Meld je aan voor deze opleiding'. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail en later een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek (intake). Vanwege het coronavirus vindt dit gesprek vooral telefonisch of online plaats. 

Heb je hulp nodig bij aanmelden? Bekijk onze instructievideo

Vakken op hbo-niveau

Tijdens je opleiding volg je vakken op hbo-niveau en krijg je gastlessen van hbo-docenten. Mark deed de mbo-opleiding Juridisch Administratief Dienstverlener. “Ik wilde graag verder studeren. Dus handig dat ik tijdens mijn opleiding al lessen op hbo-niveau kon volgen. Je leert onder meer hoe je onderzoek doet en verslagen maakt. Zo kon ik al een beetje ervaren hoe het is om op het hbo te studeren. Dat maakte voor mij de overstap een stuk makkelijker. Nu doe ik de hbo-opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening. Ik zie dat medestudenten die van de havo komen meer moeite hebben met rechtsvakken, presenteren en verslagen schrijven. Dus ik ben blij dat ik deze route heb gekozen.”

In de spotlight: Manager Leisure & Hospitality

Ontspanning, vermaak en gastvrijheid. De opleiding Manager Leisure & Hospitality is een brede opleiding waarmee je leert werken in de vrijetijdssector. Je kunt kiezen voor de richting Hospitality, Travel, Events of Entertainer. Na je opleiding kun je leiding geven in veel verschillende vakgebieden, zoals recreatie, animatie, entertainment en toerisme.

Bekijk het schoolgebouw

Benieuwd hoe ons college er van binnen uitziet? Bekijk dan de 360 graden-video.

Waarom kiezen voor MBO College Poort

 • Kleinschalige school met persoonlijke aandacht voor jou!
 • Je krijgt een persoonlijke studiecoach die je begeleidt tijdens je opleiding.
 • Tijdens je opleiding doe je al volop opdrachten voor échte opdrachtgevers.
 • We werken nauw samen met Hogeschool Windesheim in Almere en de Hogeschool van Amsterdam.
 • We zijn uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer.

Meer weten?

Kom langs, ervaar de opleiding tijdens een meeloopdag of bezoek onze Open Dag. Je kunt ook appen, bellen of mailen met ons Informatiecentrum. Blijf op de hoogte van ons college door verhalen van studenten, docenten en opleidingen via Facebook en Instagram.

Check ook de opleidingen bij MBO College Almere!

 

Studeren in Almere - Kom binnen bij MBO College Poort

Locatie

Locatie

Klik op de marker of locatie voor meer informatie hierover.

Niet beschikbaar

Niet beschikbaar
Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Telefoon: Niet beschikbaar

Meer informatie Plan je route

 
Praktische informatie

Over dit mbo-college

MBO College Poort biedt opleidingen binnen Sport & Bewegen, Business en Hospitality. De opleidingen zijn op niveau 4. Sport wordt ook aangeboden op niveau 2 en 3. Het gebouw heeft een open karakter met moderne les- en praktijkruimten, waaronder een theaterzaal. Een plek waar jij je thuis en gezien voelt! Ook maken we gebruik van sportfaciliteiten in de wijk, zoals het Topsportcentrum en Olympiakwartier.

MBO College Poort is een sfeervolle, gezellige en kleinschalige school met persoonlijke aandacht voor jou! Ons college staat pal naast het bus- en treinstation Almere-Poort. Er is een rechtstreekse treinverbinding naar Weesp (6 min. reizen) en Naarden/Bussum (11 min. reizen). Er is ook een rechtstreekse busverbinding naar Muiden, Diemen, Amsterdam Amstel en Amsterdam Bijlmer. De buslijnen 322, 323 en M4 stoppen voor de deur. Er is beperkt ruimte om te parkeren.

Lees verder
student-elvanDrie jaar geleden deed Elvan vmbo-tl op het Buitenhout College. Ze had nog geen idee wat ze wilde studeren. Wel wilde ze naar een mbo-college in de buurt. Ze sprak met oud-leerlingen en zocht op de website. Nadat ze zich had aangemeld voor de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening, werd Elvan uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. “Dat gesprek gaf me veel duidelijkheid en het vertrouwen dat ik deze opleiding aankon. De start vond ik wel spannend, maar de docenten zijn aardig en iedereen gaat heel respectvol met elkaar om.”
Lees verder

almere-oudstudent_280x280.jpg"Ik wilde altijd al wat met sport doen"

Oud-student Jordy Verburg
Toen: volgde de opleiding Sport & Bewegen op niveau 4
Nu: volgt de opleiding Lichamelijke Opvoeding (LO) en is zweminstructeur

"Ik behoorde tot de eerste pilotgroep die de opleiding Sport & Bewegen op niveau 4 in drie jaar kon afronden. Elk jaar kon ik een specialisatie kiezen. Het eerste jaar was dit Fitnessinstructeur A, het tweede jaar Sportmasseur en het derde jaar Zweminstructeur. Ik ben nu bevoegd voor alle drie en ben naast mijn studie voor vijf uur in de week aan de slag als zweminstructeur. Toen ik startte met mijn studie wist ik niet precies wat ik wilde doen, maar ik heb wel altijd geweten dat dit iets met sport zou zijn.

Ik heb verschillende stages gelopen op zowel voortgezet als basisonderwijs en toen kwam ik erachter dat ik lesgeven op een basisschool het leukste vond. Daarom ben ik door gaan studeren en gestart met de opleiding Lichamelijke Opvoeding (Calo) in Zwolle, zodat ik straks zelfstandig les kan geven als gymdocent op een basisschool. Daarnaast wil ik graag ook nog iets blijven doen met de specialisaties waar ik voor geleerd heb bij MBO College Almere. Ik ga nog elke dag met veel plezier naar school en kijk terug op een mooie studietijd in Almere."
Lees verder
Testimonials
Opleidingen

Opleidingen op dit college

Filter opleidingen
 • Sectoren
 • Niveau
 • Duur
 • Leerweg
Bedrijfsadministrateur
Bedrijfsadministrateur
Leerweg BOL
Niveau 4
Junior Account Manager
Junior Account Manager
Leerweg BOL
Niveau 4
Juridisch-Administratief Dienstverlener
Juridisch-Administratief Dienstverlener
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager / Ondernemer Horeca
Manager / Ondernemer Horeca
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Leisure & Hospitality
Manager Leisure & Hospitality
Leerweg BOL
Niveau 4
Manager Retail
Manager Retail
Leerweg BOL/BBL
Niveau 4
Medewerker Human Resource Management (HRM)
Medewerker Human Resource Management (HRM)
Leerweg BOL
Niveau 4
Medewerker Marketing & Communicatie
Medewerker Marketing & Communicatie
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Bewegingscoördinator
Sport & Bewegingscoördinator
Leerweg BOL
Niveau 4
Sport & Bewegingsleider
Sport & Bewegingsleider
Leerweg BOL
Niveau 3
Sport & Recreatie
Sport & Recreatie
Leerweg BOL
Niveau 2
 • 3
 • 1
  • 1
  van 1
 • 6

Wij werken samen met:

Nieuws

Nieuws over dit college

Nieuws Mbo-studenten organiseren interactief e-sportsevent voor heel Nederland Studenten van MBO College Poort in Almere zijn gestart met de organisatie van een interactief e-sports event voor alle mbo’ers van Nederland. MBO College Poort
Nieuws Student MBO College Poort wint eDivisie FIFA 21 Tjardo Paliama, student Marketing & Communicatie bij MBO College Poort, won vorige week samen met zijn gamepartner Dani Hagebeuk de finale van... MBO College Poort
Nieuws Ali B steekt studenten een rap onder de riem Op de eerste schooldag van 2021 kregen alle studenten van MBO College Almere en MBO College Poort een rap van Ali B in hun mailbox. In zijn rap... MBO College Almere, MBO College Poort
Pagina inhoud