Website ROC van Flevoland live!

Heb jij het al gezien? De nieuwe website van het ROC van Flevoland is live. De vorige website was alweer zes jaar oud. In die afgelopen zes jaar zijn de online ontwikkelingen in een sneltreinvaart gegaan. Vooral de opkomst van de tablet en de smartphone, inmiddels door meer dan 99% van onze doelgroep gebruikt, heeft de online wereld op z’n kop gezet. De oude website is net voor deze ontwikkelingen gebouwd en was daardoor niet helemaal geschikt voor de smartphone- en tabletgebruikers. De nieuwe website biedt op alle apparaten, dus desktop, laptop, tablet of smartphone dezelfde gebruikerservaring.

Met de nieuwe website willen we de ‘ultieme studiekeuzeadviseur’ zijn voor de bezoeker. In praktijk betekent dit dat het makkelijk kunnen vinden van een passende mbo-opleiding centraal staat. Dit doen we onder andere door de informatiestructuur zoveel mogelijk plat te slaan. We hebben de ingewikkelde domeinstructuur losgelaten en zijn naar een nieuwe sectorindeling gegaan met daaronder direct de opleidingen. We hebben onderzocht dat potentiële studenten zo sneller en eenvoudiger de opleidingen vinden. Ook hebben we alle teksten herschreven naar taalniveau B1, zodat ze voor iedereen begrijpelijk zijn.

Daarbij hebben we een aantal studiekeuzehulpmiddelen en testen ontwikkeld die je studiekeuze vanuit zowel harde (cijfers) als zachte (motivaties) keuzecriteria belichten. Alle acties die je op onze website hebt gedaan om te komen tot een studiekeuze, zoals het aanvragen van een brochure, het aanmelden voor een open dag, een studiekeuzetest en zelfs je uiteindelijke aanmelding, kun je opslaan in je profiel. Zo bouw je als het ware een studiekeuzedossier op dat je met je ouders en je decaan kunt delen.

Een mooie stap in het verbeteren van onze dienstverlening naar de potentiële student is dat we de status van je aanmelding in het profiel kunnen tonen. Door in te loggen kan de student zo altijd de status van de aanmelding zien.

Ben jij benieuwd naar het verhaal achter de nieuwe website? Dit animatiefilmpje, gemaakt voor decanen van toeleverende scholen ter promotie van de nieuwe website, vertelt het je in 2 minuten:

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws