Samenwerken met MBO College Lelystad

Stages en leerwerkplekken

Elke student die een opleiding volgt bij MBO College Lelystad volgt stage. Al in het eerste jaar beginnen onze studenten met deze vorm van praktijkervaring. Op school kan onze student zich veel kennis en vaardigheden eigen maken, maar om de motivatie te versterken en het leerproces te bevorderen is de stage van onschatbare waarde.

Bent u op zoek naar een stagiair?

Dan bent u bij ons aan het goede adres. Wij zijn altijd enorm dankbaar als bedrijven zich aan onze school willen verbinden. Het Stagebureau is binnen MBO College Lelystad verantwoordelijk voor alles wat met stage te maken heeft. Het fungeert als verbindende schakel tussen student, opleiding en stagebedrijf en is het eerste aanspreekpunt voor alle vragen rondom stage. 

Heeft u een geschikte stageplaats of leerbaan (BBL) voor één van onze studenten? We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Neem gerust contact op met ons Stagebureau: 

Mieke Vermeulen (Hoofd Stagebureau MBO College Lelystad)
Telefoon: 032 023 75 00 of  06 21 62 11 94
E-mail: stagebureaulelystad@rocvf.nl

Wij gaan voor kwaliteit

Lelystadse bedrijven geven het stagebeleid van MBO College Lelystad een 8,1. Ze zijn vooral tevreden over het kennisniveau van de studenten en hun houding en gedrag tijdens de stages. Dit bleek uit onderzoek onder 250 bedrijven die studenten van MBO College Lelystad een stage aanbieden. 

Wilt u leerbedrijf worden?

Leerbedrijven kunnen via Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) een erkenning aanvragen. SBB is bedoeld om leerbedrijven advies op maat te geven over de kwaliteit van praktijkleren. Hierdoor kunnen organisaties snel, laagdrempelig en op ieder moment een officiële erkenning als stagebedrijf aanvragen.