Pop-up museum Aviodome in het ROC van Flevoland tijdens Museumweek
De Nationale Museumweek, een initiatief van de Museumvereniging, wil jaarlijks het publiek verrassen en inspireren met ons cultureel erfgoed, met onze museale pronkstukken, kortom: met ‘ons echte goud’.   
  

Pop-up museum

Haar Boeing 747 kan het Aviodrome helaas niet tijdelijk verplaatsen naar het schoolplein van het MBO College Lelystad, maar alsnog gaan er een aantal mooie pronkstukken naar de school. “Zoals bijvoorbeeld de originele poststukken die aan boord van bijzondere vluchten van De Pelikaan en De Uiver waren” zo vertelt Raymond Oostergo. “De Pelikaan zorgde in 1933 al versnelde postvluchten rond de kerstdagen en De Uiver deed als passagiersvliegtuig mee aan een race naar Melbourne, heel bijzonder”. Het pop-up museum is te bewonderen tijdens de schooluren in de Nationale Museumweek van 3 t/m 9 april. “‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst”, aldus Mirjam Moll van de Museumvereniging. “Musea zoeken steeds vaker de scholieren actief op voor maatschappelijke stages en nu ook om ‘ons echte goud’ op verrassende wijze naar buiten te brengen. Het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs zijn schitterende podia daarvoor.” Ben Vermeer, directeur van MBO College Lelystad ziet kansen: “Er ontstaan nu al ideeën om pop-up musea vaker terug te laten keren in de school, en bijvoorbeeld ook in lege winkelpanden in het stadscentrum.”
 
Ook in Aviodrome zijn er allerlei leuke activiteiten tijdens de Museumweek. Jonge kinderen kunnen hun brevet halen tijdens een piloten- en stewardessenopleiding, op vliegavontuur met de spectaculaire 4D-Film Skymania, maar ze kunnen in ons museum ook vooral ook heel veel leren over luchtvaart. “Wij vinden het natuurlijk heel belangrijk om het draagvlak voor musea te versterken en daarom openen wij ter gelegenheid van de Nationale Museumweek voor het eerst een pop-up museum op het ROC van Flevoland", zegt Serena van Kammen, vestigingsmanager van Aviodrome. En voor wie alsnog graag de Boeing 747 wil bewonderen: Aviodrome is met een Museumkaart vrij toegankelijk.

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws