SamenwerkingsCollege Amsterdam Lelystad Airport (SCALA) van start
Lelystad Airport ontwikkelt zich tot de twin-airport van Schiphol. De samenwerkende partijen zijn intensief betrokken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport en de economische kansen die dat met zich meebrengt. Zij willen door optimalisering en intensivering van de onderlinge samenwerking en communicatie de ontwikkeling van bedrijvigheid en werkgelegenheid rondom Lelystad Airport krachtig stimuleren. Dit is inclusief de ontwikkeling van een passend en innovatief opleidingspakket, dat goed aansluit bij de behoefte van partijen en van bedrijfsleven op en rond Lelystad Airport. De partijen willen inzetten op innovatie in onderwijs en arbeidsmarkt met het oog op duurzame werkgelegenheid.

SamenwerkingsCollege Amsterdam Lelystad Airport
MBO College Lelystad (onderdeel van ROC van Flevoland) en MBO College Airport (onderdeel van het ROC van Amsterdam) bundelen hiertoe hun krachten en richten met SCALA een samenwerkingsCollege op. SCALA (SamenwerkingsCollege Amsterdam Lelystad Airport) is een kleinschalige opleidingsfaciliteit op Lelystad Airport voor onderwijs in de sector van onderhoud, logistiek en integrale oplossingen voor de dienstverlening ten behoeve van de luchthaven en luchtvaartmaatschappijen. Door de samenwerking tussen MBO College Lelystad en MBO College Airport in Hoofddorp, komen de volledige luchthaven en luchtvaart gerelateerde onderwijsopleidingen gefaseerd beschikbaar voor werkgevers op en rondom de luchthaven. Aviodrome verbindt leisure en educatie. Door inzet van studenten in onderhoud aan collectie en infrastructuur ontstaat een levendig museumpark, een win-win situatie voor de beleving van het park en een praktijkgerichte onderwijsomgeving. 

Werkgelegenheid 
Op en rond de luchthaven ontstaat nieuwe werkgelegenheid op alle niveaus. Partners in dit samenwerkingsverband spannen zich in om de Flevolandse beroepsbevolking volop mee te laten profiteren van de werkgelegenheidskansen die de luchthavenontwikkeling biedt. De vraag van het bedrijfsleven staat hierbij centraal. Het middelbaar beroepsonderwijs kwalificeert en biedt maatwerkopleidingen. Het Werkbedrijf Lelystad werkt samen met de Flevolandse gemeenten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt toe te leiden naar werk. 

Op zoek naar nieuwe partners 
De ondertekenaars streven naar uitbreiding met nieuwe partijen die een bijdrage willen leveren aan innovatie, onderwijs en werkgelegenheid op en rond de luchthaven. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking rond luchtvaartdienstverlening. Zo hebben het ROC van Flevoland, het ROC van Amsterdam en het consortium van VIGGO, ASITO en G4S op 30 augustus van dit jaar een intentieverklaring getekend voor samenwerking om de toekomstige medewerkers van de luchthaven die de luchtvaartdienstverlening in en rondom de terminal gaan verzorgen zo op te leiden dat zij meerdere vaardigheden hebben.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws