ROC van Flevoland - ROC van Amsterdam gaat samenwerking aan met Stichting SAIL Amsterdam

Ook in 2015 hielpen studenten van het ROC van Flevoland - ROC van Amsterdam al mee in aanloop naar en tijdens SAIL Amsterdam 2015. De intentie werd toen uitgesproken om deze samenwerking te verduurzamen en ook voor SAIL Amsterdam 2020 en 2025 studenten op te leiden om mee te kunnen helpen aan dit grootschalige evenement. 

Contextrijke leeromgeving

Het biedt de studenten de mogelijkheid om zich maximaal te ontwikkelen en ze een podium te bieden om hun talenten te etaleren. Dit doet het ROC van Flevoland - ROC van Amsterdam door op zoek te gaan naar een contextrijke leeromgeving, waar theorie en praktijk kunnen worden samengebracht. Hiervoor worden onder andere samenwerkingsverbanden aangegaan met toonaangevende instellingen en evenementen, zoals SAIL Amsterdam. De studenten kunnen daarbij rekenen op een optimale begeleiding op school en in de praktijk. 


Hybride leeromgevingen

Hybride leeromgevingen zoals deze veroveren steeds meer terrein in het beroepsonderwijs. Voor een nog betere aansluiting met de arbeidsmarkt wordt gekeken naar de meest optimale mix tussen theorie en praktijk. Hierbij vinden de lessen steeds minder vaak in de schoolbanken plaats, maar juist daar waar het gebeurt: in de praktijk.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws