Trots op onze talenten tijdens Skills Week

De Worldskills Conference stond in het teken van ontwikkelingen en ervaringen uit het beroepsonderwijs. Ruim 400 internationale en nationale gasten bezochten de conferentie. Minister Van Engelshoven opende de conferentie. Onze studenten hielpen mee om de conferentie in goede banen te begeleiden. Zo hielpen studenten van MBO College Airport samen met de Skills-medewerkers mee bij de ontvangst, inschrijving en als gastvrouw/-heer. Euroskills-deelnemers Jade Jury en Tessa Schönhage leverden ook hun bijdrage bij respectievelijk de ontvangst en een van de workshops. Na een rondvaarttocht over de grachten werden de gasten van de conferentie afgezet bij het Scheepvaartmuseum voor een diner. Na het hoofdgerecht kwamen de in avondstijl geklede studenten van de Frank Sanders Akademie vanuit het niets van alle kanten het Pleyn oplopen, het prachtige lied True Colors ten gehore te brengen. De gasten waren zichtbaar geëmotioneerd en een staande ovatie van het publiek volgde. 


Business visits
Op dinsdag waren er diverse business visits op locaties van het ROC van Amsterdam. De studenten van de opleiding Travel & Hospitality van MBO College Airport begeleidden de groepen daarbij met het ov door Amsterdam. Zo werd een bezoek gebracht aan House of Denim, het Jan de Bouvrie College, The College Hotel, MBO College Westpoort en het Hof van Sloten. De gasten kregen een presentatie, een rondleiding en uitleg over de hybride leeromgevingen en Triple Helix Model (samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid), de rode draad van de conferentie. Ze waren onder de indruk van de locaties, maar zeker ook van de inzet en het contact met de studenten op de locaties.

Voorrondes Skills Heroes 
Deze week werden op diverse mbo-colleges en externe locaties de interne voorrondes gehouden voor Skills Heroes. Het ROC van Amsterdam doet in totaal aan 22 vakwedstrijden mee. Het ROC van Flevoland doet aan 11 Skills Heroes vakwedstrijden mee. Omdat er één kandidaat per vakrichting door mag naar de landelijke kwalificatiewedstrijd/Halve finale, organiseren we ook ‘battles’ tussen de verschillende colleges. Afgelopen maandag won student Nohelis van der Wiele van MBO College Centrum de battle hotelreceptie in het Americain hotel in Amsterdam. Dinsdag mocht student Sjors van Holst van MBO College Amstelland zich de winnaar noemen van de interne voorronde voor Applicatieontwikkelaar. Woensdag streden koks en gastheren/gastvrouwen in het Proeflokaal tegen elkaar. Jasper Panis van de Sterklas van MBO College Centrum mocht zich de winnende kok noemen. Ghizelain Hermus van MBO College Centrum was de beste gastvrouw. Louise Colette van MBO College Zuid won de interne voorronde voor schoonheidsspecialiste op donderdag en Mark Assenberg van MBO College Almere won de voorronde juridische dienstverlening. Ook vandaag en op 30 oktober vinden nog diverse interne voorrondes plaats. Uiterlijk 1 november weten we van alle kandidaten wie er ​doorgaan naar de volgende landelijke wedstrijd om zich te kwalificeren voor de NK The Finals van 20-22 maart 2019 in de RAI.
 

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam. 
Bekijk al het nieuws