Tweede Kamer-lid Pieter Heerma bezoekt IB+ project op MBO College Almere
Om de kansen van jonge vluchtelingen te verbeteren is het belangrijk dat ze allereerst de taal leren. Daarnaast verhoogt een sociaal netwerk en een kwalificatiebewijs de kans op succesvol integreren aanmerkelijk. Via het IB+ programma krijgen vluchtelingen niet alleen een inburgeringscursus maar kunnen ze zich ook oriënteren op een beroep en vervolgonderwijs en krijgen zij begeleiding van een peer-to-peer-coach van Academie van de Stad.

In het IB+ project werken naast de volwasseneducatie en het MBO van het ROC van Flevoland en Academie van de Stad, Taalcentrum Almere, Hogeschool Windesheim en de gemeente samen. Het Tweede Kamerlid was zichtbaar onder de indruk en sprak de wens uit aan het einde van dit eerste pilot-jaar nogmaals op bezoek te komen om de resultaten te bespreken.

Begeleiding

Daham en Mahmoud, gevlucht uit respectievelijk Irak en Syrië, zijn beiden blij met de kans die ze in Almere krijgen. Ze lopen allebei stage bij een buurthuis om de taal goed te leren beheersen. "De taal is het lastigste", zegt Daham, "maar ik wil graag doorstuderen en met de begeleiding die ik krijg gaat dat heel goed." 

Woensdag 7 februari a.s. vervolgen de Tweede Kamerleden het overleg tijdens een kamerdebat over Inburgering en Integratie.
Foto: wethouder Froukje de Jong leidt het te bespreken onderwerp in.  

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws