Bijzondere rol studente Lili (MBO College Lelystad) tijdens Prinsjesdag
Lili maakte drie Tweede Kamerleden op: Isabelle Diks, Suzanne Kröger (beide van GroenLinks) en Attje Kuiken (PvdA). “Afgelopen maandag gingen we richting Den Haag, want de volgende ochtend moesten we al vroeg naar Lifestyle Salon The Hague. We hadden allemaal 2 of 3 Kamerleden toegewezen gekregen. Na 11:00 uur zat het erop en hadden we de mogelijkheid om de rest van het programma te volgen.”

Onvergetelijke ervaring

“Het was een onvergetelijke ervaring”, vertelt Lili. Zo’n twee maanden geleden ontving ze vanuit WorldSkills Netherlands een uitnodiging om mee te doen. Aanleiding hiervoor was haar deelname aan Skills Heroes afgelopen jaar, waar ze tijdens de finale de bronzen medaille won. “Alhoewel ik het wel erg spannend vond, heb ik toch gelijk aangegeven mee te willen doen op Prinsjesdag: het is toch weer een mooie ervaring! Dankzij Skills Heroes heb ik meer vertrouwen in mezelf en in mijn werk gekregen.”

Dat mbo-studenten worden gevraagd om aan een evenement als Prinsjesdag mee te werken vindt Lili heel goed: “Ik hoop dat het andere studenten motiveert om ook deel te nemen aan bijvoorbeeld een vakwedstrijd als Skills Heroes. Als ik terugkijk op mijn studie kan ik zeggen dat het een pittige tijd was: fulltime naar school in combinatie met een jong gezin. Maar ik heb gelukkig de motivatie gevonden om mijn studie succesvol af te ronden en om daarnaast mooie ervaringen als deze op te doen.”

Eigen salon

In de toekomst hoopt Lili een eigen schoonheidssalon te hebben: eerst alleen gerund door haarzelf, maar later hoopt ze veel personeel in dienst te hebben. “Het lijkt me heel gaaf om technieken (van gezichts- en lichaamsbehandelingen) uit Rusland en Armenië naar Nederland te halen, zodat die hier ook gebruikt kunnen worden. En wie weet ga ik in de toekomst ook nog wel lesgeven, maar dan gewoon vanuit mijn eigen salon.”

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws