Leerlingen SGL maken alvast kennis met MBO College Lelystad

Ygor: "We gaan langs bij verschillende opleidingen op het mbo en brengen een bezoek aan diverse werkplekken. Daarnaast vullen we vragen in over onze loopbaan." Ygor geeft aan tijdens de afgelopen weken al veel geleerd te hebben over de opleidingsmogelijkheden en denkt dat het maken van een studiekeuze zo een stuk gemakkelijker wordt. "En we kunnen ons nu al beter inleven in hoe het straks op het mbo gaat zijn", vertelt Sebastiaan. "Als wij volgend jaar hier op school komen, voelen we ons niet meer helemaal nieuw hier."

De laatste week van maart gingen de leerlingen op bezoek bij het Provinciehuis. Vorige week woonden ze een les bij op MBO College Lelystad. Sebastiaan koos voor een les bij de opleiding Doktersassistent. "De docent vertelde over do's en don'ts bij het bloedprikken, en over wat je moet doen als het fout gaat. Daarna mochten we zelf bloedprikken. Deze les was erg leuk en interessant. Ik wil zelf straks iets met pathologie gaan doen en de opleiding Doktersassistent kwam het meest in de buurt hiervan." Ygor legt uit dat er een aantal leerlingen is dat vermoedelijk na een mbo-opleiding nog door wil studeren op het hbo. De mbo-opleiding waar ze volgend jaar voor kiezen kan dus een mooie opstap zijn naar de hbo-opleiding die ze later willen volgen. "Zo heb ik een klasgenoot die bij Bouw een les heeft gevolgd, maar die later graag Architect wil worden."

Kortom, voor Sebastiaan en Ygor is dit een prettige manier om zich alvast voor te kunnen bereiden op hun studiekeuze. "Door zelf lessen bij te wonen en te ervaren hoe het is op het mbo ontdek je de mogelijkheden voor studie en werk. En op deze manier leer je meer dan wanneer je alleen een praatje te horen krijgt."

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws