MBO College Lelystad aan de slag met Circulaire Economie dankzij toekenning RIF-subsidie

Samen met Aeres Hogeschool Almere, Windesheim Flevoland, het bedrijfsleven en lokale overheden ontwikkelt MBO College Lelystad in de komende 5 jaar een leerlijn Circulaire Economie voor de hele regio Flevoland. Doel van deze leerlijn is dat circulariteit binnen alle leerjaren van het mbo-onderwijs een prominente rol krijgt, net zoals dat bij veel hogescholen al het geval is. In samenwerking met de partners uit de regio gaat de student zien hoe circulair zijn/haar stagebedrijf is.

Wat is de Circulaire Regionale Economie?

De circulaire economie is een economisch systeem dat bedoeld is om de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en hierdoor waardevernietiging te minimaliseren. Dit is goed voor zowel de economie als het milieu. Voor onze studenten betekent dit dat zij in diverse fases van hun opleiding kennismaken met de theorie over de circulaire economie en de praktische uitvoering daarvan binnen het lokale bedrijfsleven.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan onderstaand filmpje!

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws