Presentatie lesmateriaal voor laaggeletterden
'Succes! Digitale vaardigheden' is nieuw lesmateriaal dat laaggeletterden helpt om alledaagse digitale vaardigheden aan te leren. Het werd gepresenteerd bij de afdeling Educatie in Almere, op donderdag 12 september tijdens de Week van de Alfabetisering. Het lesmateriaal, bestaande uit zes boekjes, kwam tot stand dankzij de Stichting Lezen & Schrijven en het KPN Mooiste Contact Fonds, in samenwerking met onze afdeling Educatie.

Cabaretière Jetty Mathurin maakte een feestje van de lancering. Daarbij waren Geke van Velzen, directeur Stichting Lezen & Schrijven, Michael Amiabel, KPN-Mooiste Contactfonds, Irma van der Grijn, Manager Educatie van het ROCvAF, en Romana Fronczek, docent op het ROCvAF en taalregisseur bij de Stichting Lezen en Schrijven. Romana schoolt en begeleidt taalambassadeurs. Samen met haar cursisten werkte zij mee aan de pilot van dit project.

Ambassadeurs

Tien van Romana’s cursisten Nederlands Lezen en Schrijven waren ook bij de presentatie aanwezig. Deze cursisten weten als geen ander hoe het je leven belemmert als je niet digitaal vaardig bent. Whatsappen met je familie of vrienden, een e-mail sturen, geld overmaken, een route zoeken, de reisplanner van de NS gebruiken, je hebt tegenwoordig overal taal- en digitale vaardigheden voor nodig. De 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland nemen die drempel minder makkelijk dan anderen. Meerdere cursisten van ons zijn ook ambassadeurs van de Stichting Lezen & Schrijven. Vanuit hun eigen ervaring helpen zij laaggeletterdheid te herkennen en de laaggeletterden te bereiken en te motiveren om ook naar school te gaan. 

'Succes! Digitale vaardigheden' kan besteld worden door samenwerkingspartners van de Stichting Lezen & Schrijven via diezelfde stichting.

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws