Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals
21 studenten van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland kwalificeerden zich voor de finale en streden om de nationale titel. Tijdens de finale voerden de studenten opdrachten uit in hun vakgebied die vervolgens werden beoordeeld door experts uit het onderwijs en het bedrijfsleven. Variërend van aankomende koks, modeontwerpers, kappers, hotelreceptionistes tot aan juridische dienstverleners. 

Gouden medailles voor MBO College Centrum
De eerste gouden medaille voor MBO College Centrum, onderdeel van het ROC van Amsterdam, werd eerder al behaald door student Nohelis van der Wiele. Op overtuigende wijze won zij in Middelburg het Nederlands kampioenschap Hotelreceptionist van Skills The Finals. “Ik heb het afgelopen jaar steeds Engels gesproken en bovendien ben ik door mijn stages gewend om te werken op een hoog serviceniveau”, aldus Nohelis. Jasper Panis wist op het onderdeel Kok de tweede gouden medaille binnen te slepen voor MBO College Centrum: “Ik ben erg gedreven. Als ik aan een wedstrijd mee doe, dan ga ik er ook voor”, aldus Jasper. Mark Oosterbroek won de zilveren medaille in de wedstrijd Boulanger. Ook Bram Rotteveel wist met zijn creatie de jury te overtuigen van een tweede plek op het onderdeel Patisserie. 

Talent uit Flevoland
Mark Assenberg, student bij MBO College Poort, streed om de titel Juridische Dienstverlener. “Ik had echt niet verwacht dat ik zo hoog zou eindigen. Het was een toffe ervaring en ik zou het dan ook aan iedereen aanraden.” Lili Petrosyan, student van MBO College Lelystad, liet haar talent zien als schoonheidsspecialiste. “Het was super spannend, maar ook super leuk om mee te doen”, vertelt Lili. Zij ging naar huis met de bronzen medaille. Studenten Kelvyn Frisch en Lorenzo Sandvliet van de opleiding Junior Assistant Internationaal Ondernemen op MBO College Poort behaalden eerder al een bronzen medaille.

Over Skills Heroes
De afgelopen maanden gingen honderden mbo’ers de Skills Heroes competitie met elkaar aan in diverse vakrichtingen. Uiteindelijk kwalificeerden de beste talenten, waaronder dus 21 studenten van het ROC van Amsterdam – Flevoland, zich voor Skills The Finals. Kijk op www.skillsthefinals.nl voor meer informatie. Een aantal winnaars hebben de mogelijkheid zich te selecteren voor Team Nederland tijdens de wereldkampioenschappen in Rusland in augustus. 


 

Ander nieuws

Nieuws LOB Experience: de aftermovie Met bijna honderd verschillende LOB-activiteiten konden jongeren uit het vmbo en mbo tijdens Skills The Finals kennismaken met verschillende mbo...
Nieuws Wethouder Mbarki overhandigt de MBO-agenda De Gemeente Amsterdam brengt opnieuw de MBO-Agenda uit. Daarin staan afspraken om het mbo-onderwijs nog beter te maken en aan te laten sluiten op... MBO College Zuidoost
Nieuws Bekijk de aftermovie van Skills The Finals Op donderdag 23 en vrijdag 24 maart vond Skills The Finals plaats in RAI Amsterdam. 
Bekijk al het nieuws