De start van het nieuwe schooljaar bij MBO College Lelystad

Allereerst: de gezondheid van onze studenten en medewerkers staat bij ons voorop. Ons onderwijs en ons college hebben we dan ook zo ingericht dat we dit zo goed mogelijk kunnen waarborgen. Concreet betekent dit dat er bij de ingang looproutes zijn aangegeven en dat er op diverse plekken in de school desinfecteerpompjes staan. Verder voldoet ons ventilatiesysteem aan de eisen; de ventilatie in ons schoolgebouw is dus ‘coronaproof’. Ook wordt er extra schoongemaakt en wijzen we onze studenten en medewerkers via de diverse kanalen over de basisregels in relatie tot Corona.

Ontmoeting - fysiek en digitaal

We kijken ernaar uit om onze nieuwe studenten te leren kennen en vinden het belangrijk dat we elkaar door het hele schooljaar ook fysiek blijven ontmoeten. Dit betekent dat onze studenten zowel op locatie als online lessen volgen. Op locatie zijn de lessen in blokken van maximaal 3 uur per dag aaneensluitend ingedeeld. De studenten blijven tijdens deze lessen in hun lokaal, zodat alleen de docenten van lokaal hoeven te wisselen. Op deze manier voorkomen we dat grote groepen studenten tegelijkertijd door de school lopen. De eerstejaars studenten starten in de week van 24 augustus en hebben een mail met meer informatie ontvangen. De ouderejaars studenten beginnen in de week van 31 augustus. In hun rooster zien zij wanneer dit precies is.

Stage (BPV)

Binnen het mbo is stage een erg belangrijk onderdeel van je studie. Daarom doen we er – samen met onze stagebedrijven – alles aan om dit zoveel mogelijk door te laten gaan. Is stagelopen vanwege de Coronacrisis niet mogelijk? Dan bieden we een vervangend programma aan, zodat onze studenten geen studievertraging hoeven op te lopen.
 
Tot slot: studenten die uit Lelystad komen vragen we zoveel mogelijk op de fiets naar school te komen. Zo zorgen we er samen voor dat het openbaar vervoer niet overbelast wordt. Heb je nog vragen over bovenstaande? Mail dan naar commlelystad@rocvf.nl.

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws