ROC van Amsterdam - Flevoland ondertekent intentieverklaring duurzame werkgelegenheid
Grote werkgevers zoals Vattenfall en Alliander zien in hun eigen sector een tekort aan arbeidskrachten. Toch liggen er legio kansen. "Als je als monteur van school komt, kun je kiezen uit zeker dertig banen. In de Randstad ligt dat aantal nog hoger", aldus Marlies Visser van Alliander. Bij Vattenfall wordt gekeken naar mensen al doende te laten leren. Hierdoor komt er ruimte voor zij-instromers.

Publieke taak

Hanneke Reuling van de Hogeschool van Amsterdam vindt het "een publieke taak om goed geschoolde mensen op te leiden, specifiek ook in sectoren waar een tekort aan vakkrachten is of dreigt". Gaby Allard, Raad van Bestuur van het ROC Amsterdam - Flevoland: "We willen onderwijs bieden dat aansluit op maatschappelijke vraagstukken zoals duurzaamheid en daar kunnen we dit netwerk van publieke en private partijen goed voor gebruiken." Marieke van Doorninck (Wethouder Duurzaamheid Gemeente Amsterdam) benadrukt niet alleen de bijdrage aan verduurzaming van de stad, maar ook aan het reduceren van nadelige gevolgen van de recessie voor de werkgelegenheid.

Betrokken partijen

De intentieverklaring is ondertekend door de gemeente Amsterdam, de Amsterdamse Federatie van Woning Corporaties (AFWC), Alliander, Vattenfall, Leden van het Arbeidsmarkt Samenwerkingsnetwerk Techniek groot Amsterdam (ASTA: de Technologiecoalitie Noord-Holland: Bouwend Nederland, Techniek Nederland, Koninklijke Metaalunie, FME, FNV, Wij Techniek, OOM en A+O-Metalektro en de Vakschool Technische Installaties), Hogeschool van Amsterdam, het ROC van Amsterdam - Flevoland, Metabolic, De Gezonde Stad, Jonge Klimaatbeweging, Duurzaamheid.nl (Anne-Marie Rakhorst), ​De Groene Grachten, Rooftop Revolution, Green Light District, en Energiecoöperatie Ketelhuis WG.

Bron: Bouwend Nederland

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws