ROCvA en ROCvF hebben zilveren kantines
ROC van Amsterdam en Flevoland stimuleren een gezonde leer, - en werkomgeving en zet zich daarvoor in om dat voor onze studenten én medewerkers mogelijk te maken. Zoals een gezonder aanbod in de kantine en de bewustwording van een gezonde leefstijl. Wij werken er dan ook aan om de kantine gezond te maken aan de hand van de nieuwe richtlijnen “Gezondere Kantines” die door het Voedingscentrum zijn opgesteld.

Onze cateraar TGTHR, heeft per 1 maart haar assortiment vastgesteld op basis van de “Gezonde Kantines”. Gezondere producten spelen een hoofdrol zonder ongezonde keuze helemaal uit het assortiment weg te laten. De school bepaalt niet wat gezond is, wij houden de richtlijnen “Gezondere Kantines” aan van het Voedingscentrum. Via een kantinescan wordt er gecheckt of alles volgens deze richtlijnen wordt nageleefd. Alle kantines zijn op die manier beoordeeld en hebben zo een zilveren schaal bemachtigd. Hier zijn we zeer trots op. Zilver betekent dat het aanbod van de kantine minimaal voor 60% bestaat uit betere keuzes (gezonde broodjes, groente en fruit) en het aanbod in de frisdrankautomaten bestaat uit 100 % betere keuzes. Daarbij wordt er gestimuleerd om water te drinken als dorstlesser.

Ander nieuws

Nieuws Inspectie spreekt vertrouwen uit in het ROC van Amsterdam - Flevoland De inspectie van het Onderwijs heeft dit najaar een vierjaarlijks onderzoek uitgevoerd bij het ROC van Amsterdam - Flevoland. Onderzocht is of de...
Nieuws Terugblik op de Week van het Vakmanschap: leren door te doen Van 17 tot en met 21 maart vond de Week van het Vakmanschap plaats. Dit initiatief brengt vakonderwijs, overheid en bedrijfsleven samen om de...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten Remco Willers en Anas Lalmi van MBO College Airport mogen zich de beste Vliegtuigtechnici van Nederland noemen. Student Kevin Besanger...
Bekijk al het nieuws