Sportlab Poort opent zijn deuren!

Eefke Stagge, opleidingsmanager Sport & Bewegen, is erg blij met het Sportlab. “We willen de studenten iets positiefs geven in deze coronaperiode. Veel sportcomplexen en -faciliteiten waren de afgelopen maanden niet beschikbaar. Door zelf een Sportlab te openen kunnen alle klassen nu 1 uur extra sporten.”

De fitnesslessen worden verzorgd door de sportdocenten in samenwerking met de fitnessinstructeurs van het Sportlab in Literatuurwijk. Jeroen, docent en eigenaar van Sportlab Almere, is erg blij met het Sportlab. “Studenten horen veel te bewegen en we krijgen al veel leuke reacties. Het is de bedoeling dat studenten van andere opleidingen en medewerkers binnenkort ook gebruik kunnen maken van het Sportlab.”

Athletic Skills Model buitenveld
En dat is niet alles, want naast het Sportlab is team Sport & Bewegen druk met het realiseren van nog een extra sportfaciliteit. Direct achter de school komt een Athletic Skills Model (ASM) buitenveld. Hiermee wordt MBO College Poort de eerste onderwijsinstelling van Nederland met zowel een binnen- als buitenveld van ASM.

Het ASM gaat uit van een andere manier van denken over bewegen en richt zich op de veelzijdigheid van bewegen. Sportvelden van het ASM zien er daarom ook een stuk kleurrijker uit dan andere sportvelden. De kleuren nodigen uit tot meer creativiteit en plezier in bewegen en dat zorgt voor betere prestaties. Niet de sporten zelf, maar de vaardigheden, concepten en competenties uit de sporten staan centraal.

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws