Tweede editie Labs4Sustainability: hoe bouw je een warmtemolen?
De opdracht aan de studenten was om te onderzoeken hoe ze een warmtemolen kunnen bouwen, welk materiaal zij daar het best voor kunnen gebruiken en wat het verdienmodel kan zijn. Anne Maat (Provincie Flevoland), Leen Schaap (Schaap Ship CARE) en Rutger Boudewijn (Enercon) waren als coach aanwezig en hielpen bij de opdracht.

Het programma bestond uit twee rondes: een vragenronde en een antwoordronde. Tijdens de vragenronde konden de leerlingen en studenten in groepjes vragen aan elkaar stellen over de lesstof en over ervaringen die zij opgedaan hebben in het kader van technisch verduurzamen. Elk groepje bestond uit een mix van leerlingen en studenten van de verschillende scholen. In de antwoordronde werden alle vragen uitgebreid in de complete groep beantwoord. De groepjes pitchten hun beste antwoorden, oftewel: de nieuwe kennis die ze tijdens de dag hadden opgedaan. Gedurende het hele programma verwerkte een professionele digitale tekenaar alle gedeelde kennis in een soort woordweb.

Hieronder vind je een korte sfeerimpressie!

Over Labs4Sustainability

Vier keer per jaar organiseert het Practoraat Circulaire Regionale Economie samen met het lectoraat van Hogeschool Aeres zogeheten Labs4Sustainability-events. Tijdens deze werkevents onderzoeken studenten van het mbo samen met de bedrijfstak innovaties op het gebied van circulariteit binnen hun specifieke branche en formuleren zij onderzoeksvragen.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Nieuws Bert Beun nieuw lid Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland Bert Beun treedt per 1 februari 2024 toe tot de Raad van Toezicht van het ROC van Amsterdam - Flevoland, als lid van de Raad van Toezicht en...
Bekijk al het nieuws