Kennismaken met de sector techniek bij MBO College Almere
In de technische sector is er sprake van een tekort aan goede arbeidskrachten en dit blijft de komende jaren het geval. Vanwege de grote bouwopgave, de wil om te verduurzamen en de energietransitie is er een grote vraag naar nieuwe technici. “Aan ons de taak om de overgang van de ene naar de andere sector zo makkelijk mogelijk te maken”, aldus gedeputeerde Jan Nico Appelman van het CDA. 
 
Meer verdiepende oriëntatie
Er zijn momenteel al veertig aanmeldingen voor het volgen van de korte module bij MBO College Almere. Opleidingsmanager Machteld Greiner vertelt: “Als mensen na de module enthousiast zijn kunnen ze door naar een volgende module, een meer verdiepende oriëntatie. Afgelopen week zijn de eerste zes al gestart, vijf van hen zetten meteen de stap naar de meer verdiepende oriëntatie.” De modules worden aangeboden in nauwe samenwerking met alle gemeentes in Flevoland, het UWV en het bedrijfsleven. 
 
Klik hier ​om ook de video te bekijken. 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws