Lelytalent biedt helpende hand bij tekorten in Logistiek, Zorg, Bouw en Horeca.
Door middel van verlengde stages ontwikkelen zij hier niet alleen hun praktische vaardigheden maar ook de benodigde theorie en andere vaardigheden. Zo krijgen de studenten een goed beeld van de branche waarbinnen ze aan de slag kunnen en stomen de bedrijven de studenten klaar voor een toekomstige baan.

Lelytalent zoekt de duurzame samenwerking

Verschillende studenten hebben in de afgelopen maanden maatwerktrajecten bij bedrijven gelopen. Een voorbeeld daarvan is Hotel Restaurant de Lepelaar (Hajé). Pablo Visser van Haje en Kudosan Aregawi (zie foto) zijn enthousiast over de samenwerking: “Dit is een win-win situatie", zegt Pablo. "De studenten krijgen de kans om ervaring op te doen. Wij hebben echt heel hard personeel nodig en dan is 1 en 1 echt 3. Iedereen is blij, de studenten doen ervaring op, het onderwijs blijft ontwikkelen en wij kunnen op deze manier ook maatschappelijk ons steentje bijdragen”. Maar ook binnen de Logistiek zijn er enorme stappen gezet. Er is onlangs een samenwerking gestart met Eduvier om in gezamenlijkheid de  branchecertificering Heftruck, Reachtruck en Stapelaar aan onze studenten te kunnen bieden.
 
In de maand juli wordt er binnen het mbo gediplomeerd, en dan is het ook tijd voor reflectie en bespiegelingen. Ten aanzien van Lelytalent is de conclusie te trekken dat er ook dit jaar weer stappen zijn gezet, dat het lokale bedrijfsleven en MBO College Lelystad elkaar steeds beter weten te vinden. Daardoor ontstaan nieuwe mogelijkheden in het kader van opleiden en begeleiden op de werkvloer. “Vanuit Lelytalent kijken we steeds naar de vraag binnen de arbeidsmarkt”, vertelt Giny Smits (projectleider Lelytalent). “We kijken naar de sectoren waar veel werkgelegenheid is, en waar bedrijven lastig personeel kunnen vinden. Dat zetten we af tegen het perspectief en de mogelijkheden van onze studenten. Samen met de bedrijven ontwikkelen we onderwijs dat onze studenten zo goed mogelijk voorbereidt op het leven na de schoolbanken. En ook nog eens heel branchegericht waardoor ze straks gemakkelijker (lokaal) een baan kunnen vinden. Studenten die de opleiding op een hoger niveau willen voortzetten kunnen doorstromen binnen de muren van MBO College Lelystad, maar zij kunnen ook binnen de bedrijven verder opgeleid worden”

Foto: Fotostudio Wierd

 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws