Maak kennis met Zouie Todd: onze ambassadeur van het mbo
Zouie zit in het tweede jaar van de opleiding Sport & Bewegingscoördinator niveau 4 op MBO College  Poort. “Ik wil graag gymdocent worden, omdat dit altijd het leukste vak op school was. Mijn moeder en oma zijn ook docent (geweest) dus lesgeven zit echt in mijn DNA”, aldus Zouie over haar motivatie om voor deze opleiding te kiezen. Maar dit is niet het enige wat Zouie ambieert: “Na een aantal jaar werken als gymdocent zou ik ook graag een deeltijdopleiding hotelmanager willen doen om vervolgens een hotel te openen. En eigenlijk zou ik ook wel conducteur willen worden.”

Lid van de Studentenraad

Dromen heeft Zouie genoeg, naast gymdocent, hotelmanager en conducteur droomt ze ook van een carrière als profvoetballer of muzikant. En het blijft niet alleen bij dromen, ze is bassist in een band en als het nodig is neemt ze het over van de drummer. Daarnaast is ze dit jaar lid geworden van de Studentenraad van haar college om te leren hoe ze haar mening, die ze wel degelijk heeft, goed kan leren onderbouwen. Zouie is niet alleen een doener, maar ook een ambitieuze doorzetter. “Ik doe mijn opleiding niet voor mijn diploma, maar omdat ik leergierig ben. Ik wil graag mijn kennis en ervaring gebruiken om van de gymles echt iets leuks te maken zodat iedereen de les verlaat met een goed gevoel.”
 

Pak je kans

Helaas valt het Zouie op dat mbo-studenten vaak niet voor vol worden aangezien en dat terwijl mbo’ers de motor zijn van de maatschappij. Ze heeft het daar veel over met zowel studenten als docenten. “Ik wil weten wat er in het onderwijs speelt en ik vind het heel belangrijk dat studenten zichzelf kunnen zijn. Dat je ongeacht je (culturele) achtergrond of afkomst, je seksuele geaardheid, een beperking of sekse alle kansen moet krijgen én moet pakken”, vertelt Zouie. En dat is nu precies waarom zij Landelijk Ambassadeur mbo 2021 zou moeten worden. 

Ander nieuws

Nieuws Taalfestival op MBO College Lelystad Wat begon met dromen en denken, is uitgegroeid tot een driedaags Taalfestival op MBO College Lelystad. Het doel van het festival was mbo-studenten... MBO College Lelystad
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws