Mbo-studenten organiseren interactief e-sportsevent voor heel Nederland

Het online event biedt sportieve activiteiten om in beweging te komen en te blijven. Studenten van de verschillende opleidingen in Almere Poort zoals Sport, Business en Hospitality & Leisure werken samen met twee ervaren eventmanagers binnen een fictief evenementenbureau. Medio juni kunnen alle mbo-studenten meedoen aan het online live e-sportsevent.

Buiten in beweging

Het idee ontstond toen Eefke Stagge, opleidingsmanager Sport & Bewegen, en manager van de Hospitality & Leisure opleidingen Annika van de Lee, hun droom deelden. Van der Lee: “In de evenementenbranche zagen we alle evenementen en festivals verdwijnen en studenten raakten hun stage kwijt. Inmiddels zijn er veel online initiatieven ontstaan en is dat ook onderdeel van de opleiding geworden.”

Stagge vult aan: ”We zien veel jongeren meer binnen zitten en minder bewegen. Dus hoe kunnen we iets positiefs neerzetten?Mijn studenten hebben al ervaring opgedaan met online sportevents zoals de Koningspelen die in 2020 de Woningspelen werden.” Voor ze het wisten, ontstond er een groot evenement dat de studenten van MBO College Poort zelf met begeleiding van ervaren eventmanagers gaan organiseren. ”Dit actieve e-sports event zorgt ervoor dat jongeren ervaren dat ze op een leuke manier buiten in beweging kunnen zijn. Onze droom is dat het geen eenmalig evenement is, maar dat het een jaarlijkse traditie wordt.”

Droomstage

En met 'groot' bedoelen ze ‘voor alle mbo’ers in Nederland’. Van der Lee: “Jongeren willen zo graag weer iets doen. En onze studenten hebben hier een droomstage aan én je doet heel veel jongeren een plezier. Vanuit de overheid zijn er middelen beschikbaar om jongeren te steunen en we merken nu al dat verschillende bedrijven willen meedoen. Bijvoorbeeld door sponsoring of delen van expertise of inzet van middelen.”

Pop-up eventbureau

Vanaf de start vormen vijftien studenten een pop-up eventbureau en worden begeleid door eventmanagers Michiel Smilde (Eventerim, Special Events) en Else Baelde (’THAT’S ELSE). De studenten doorlopen het hele proces van de organisatie van een evenement. Van de brainstorm over de opbouw en samenstelling van het evenement tot aan het bedenken van een naam en het verdelen van taken en verantwoordelijkheden. Zij gaan zelf in gesprek met verschillende leveranciers en partners die nodig zijn om het event te realiseren.

Michiel Smilde was direct enthousiast toen hij benaderd werd voor dit initiatief. Hij heeft veel ervaring met het organiseren van zowel grote als kleine zakelijke en publieke events. “Wat me direct opviel was het enthousiasme van de studenten, om er 100 procent voor te gaan en er iets heel moois van te maken. De frisse ideeën van de studenten, de kennis en ervaring van Else Baelde en mij en alle middelen die de opleiding ter beschikking heeft, bieden garantie voor een mooi spektakel in juni.”

Het online evenement wordt door MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam – Flevoland, gehost medio juni 2021.

Ander nieuws

Nieuws Installatie nieuwe Centrale Studentenraad Gisteren zijn de nieuwe leden van de Centrale Studentenraad (CSR) van het ROC van Amsterdam - Flevoland geïnstalleerd. De leden ondertekenden een...
Nieuws Bezoek minister Robbert Dijkgraaf Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, bracht een werkbezoek aan het Health Experience Center Slotervaart, onderdeel van...
Nieuws Eerste studenten ontvangen diploma uniek onderwijsconcept Toekomstgericht Techniekonderwijs MBO College Almere is dit schooljaar gestart met een compleet nieuwe onderwijsmodel en -programma Toekomstgericht Techniekonderwijs. Hierbij wordt... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws