Studenten en ondernemers aan tafel tijdens Lelystad Sponsordiner
Foto: Patricia Pietersen Photography
 

Jubileumjaar voor Lelystadse Uitdaging

In vijf jaar tijd zijn ruim 1000 matches gemaakt met een maatschappelijke waarde van 900.000 euro: maatschappelijke impact, saamhorigheid en verbinding voor Lelystad die ertoe doet. Inmiddels zijn meer dan 80 stichtingen en verenigingen verder geholpen en zetten ruim 80 bedrijven zich in om maatschappelijke vraagstukken op te lossen.

Het eetbare landschap

Ondernemers die zich hard maken voor Lelystad proefden donderdag de smaken die de stad te bieden heeft van onder andere de Lelystadse Boer en de Boerderij van de Toekomst. Ieder gerecht vertelde een maatschappelijk verhaal en werd met passie bereid door creatieve Lelystadse chef-koks. De koks kookten samen met de leerlingen van het Praktijkonderwijs De Steiger, cliënten van Werkbedrijf Lelystad en gedetineerden van de PI Lelystad. Zij leerden zo de fijne kneepjes van het vak kennen van lokale chef-koks die hun vakmanschap geheel belangeloos inzetten voor anderhalve dag.

Studenten en ondernemers samen aan tafel

Uniek dit jaar was dat een aantal studenten van MBO College Lelystad aan tafel schoof om kennis te maken met ondernemers en om te netwerken. De medewerkers van het mbo-college en voorzitter directie Ben Vermeer bedienden samen met de jongeren van Challenge Up en de medewerkers van Concern voor Werk met veel passie de gasten. Een verrijking van hun werkervaring én een mooie manier om in contact te komen met toekomstige werkgevers. Afgelopen jaren heeft de samenwerking tot veel bijzondere ontmoetingen geleid en een aantal banen opgeleverd. 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws