DigiLab Flevoland 1 jaar
De studenten leren op deze manier over ondernemerschap en ze werken met échte opdrachten uit de praktijk. De ondernemers leren op deze manier van onze studenten over digitalisering en de toepassingen voor het bedrijf. Een prachtige doelstelling en samenwerking. Kunnen we na één jaar zien of het gelukt is die ambitie waar te maken?

Docent Luc van MBO College Poort vertelt in deze video wat zijn studenten leren én opleveren.




Docent Joey (foto) van MBO College Almere vertelt wat opdrachten uit het bedrijfsleven beide partijen opleveren

Wat vinden de studenten van het DigiLab project?
De studenten van de opleiding Software Developer aan MBO College Almere kunnen via DigiLab Flevoland aan de slag met authentieke opdrachten. Tegelijk krijgen ondernemers inzicht in verschillende digitale middelen. Sommige studenten vinden het natuurlijk spannend, maar ook heel nuttig. Het is namelijk wel de beroepspraktijk van een software developer. Ze vinden het ook veel leuker om een webshop te bouwen die echt online komt te staan, dan een opdracht die ik zelf heb bedacht.

Hoe worden de studenten en organisaties aan elkaar gekoppeld?
Er zijn veel scenario’s denkbaar, maar het gaat altijd via mij. We hebben een vrij goed beeld van wat de studenten kunnen en wat hun interesses en ambities zijn. Over het algemeen benadert een opdrachtgever DigiLab, waarna het vervolgens bij mij terecht komt. Ik ga dan kijken of ik een match zie met een bepaalde groep studenten die deze vaardigheden beheerst én aan meer uitdaging toe is. Soms doen we ook een toelatingsopdracht wanneer meerdere studenten interesse hebben in de opdracht.


Wat voor opdrachten komen er binnen?
Het is heel veelzijdig. Van een boerderij die bedrijfsprocessen wil automatiseren tot een ZZP’er die een simpele website wil als visitekaartje. Het gaat vooral om het bouwen van websites en webapplicaties. Zo is één van onze studenten een webshop aan het bouwen voor een opdrachtgever die elektronica verkoopt. Een andere leuke opdracht die momenteel loopt is voor Voetgolf BV. waar deelnemers normaal gesproken de scores bijhouden met een notitieblokje en een pen. Onze studenten zijn nu een webapplicatie aan het maken waar de scores online in kunnen worden bijgehouden. Je kunt nu zelfs van tevoren een team aanmaken!

Wat zijn jullie wensen voor de toekomst?
We zouden dit graag een vast onderdeel van de opleiding maken in de vorm van een erkende stage voor studenten die dat graag willen. Ook moeten er voldoende opdrachten blijven binnenkomen. Software Developer is een populaire opleiding onder jongeren dus we kunnen nog veel meer opdrachten gebruiken.
 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws