Eerste diploma Expert IT Systems & Devices uitgereikt
“Ik begon in het centrale basisjaar van de opleiding IT Systems & Devices. Na een halfjaar hoef je pas te kiezen voor niveau 3 (Allround Medewerker IT Systems & Devices) of niveau 4 (Expert IT Systems & Devices).” Tiffany vertelt dat ze de opleiding binnen twee jaar heeft afgerond, een stuk sneller dan de drie jaar die er eigenlijk voor staat. “Voordat ik aan deze opleiding begon, heb ik de opleiding Medewerker Beheer ICT (niveau 3) op MBO College Lelystad afgerond. Na deze opleiding wilde ik mijn kennis verbreden en nog meer te weten komen over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT en technologie. Daarom besloot ik om door te studeren.”
 

Op meerdere gebieden expert

Het leuke aan de opleiding, vindt Tiffany, is dat je op meerdere gebieden expert wordt. “Zo leerden we werken met netwerken, het beheren van databases, maar we leerden ook om te programmeren. Daarnaast stonden tijdens de opleiding vaardigheden als zelfstandig werken en het stellen van vragen centraal. Daar heb ik enorm veel van geleerd.” Uiteraard werd er ook stage gelopen: Tiffany liep twee keer stage bij Services for ICT (Almere). “Ik deed hier vooral derdelijns support. Je moet het zo voor je zien: als klanten naar de servicedesk bellen, komen ze bij de eerstelijns medewerkers terecht. Als zij er niet uitkomen, komt het bij de tweedelijns medewerkers terecht, etc. Dus bij de derde lijn worden de wat complexere vragen behandeld. Denk bijvoorbeeld aan een storing in een netwerk die met spoed verholpen moet worden.” Een succesvolle stageperiode, dat ook Tiffany’s stagebegeleider, Sanjeev Mannoe, kon beamen. Sanjeev woonde de diploma-uitreiking online bij en deed een kort woordje van dank voor Tiffany’s inzet tijdens haar stage.
 

Door naar het hbo

Nu Tiffany haar opleiding heeft afgerond, heeft ze haar ogen op het hbo gericht: dat het een hbo-opleiding in de richting van ICT gaat worden, staat vast. De komende periode gaat ze zich rustig oriënteren op de mogelijkheden.
 

Ander nieuws

Nieuws Duurzaamheid raakt al onze studenten, opleidingen en bedrijfsvoering Dieuwertje Westerbaan is lid van het Strategisch Transitie Team en drager van het strategisch thema duurzaamheid binnen het ROC van Amsterdam...
Nieuws ROC van Amsterdam - Flevoland neemt elektrisch vliegtuig in gebruik en start fieldlab op Lelystad Airport Het ROC van Amsterdam - Flevoland heeft onlangs een elektrisch vliegtuig, de Pipistrel Velis Electro, aangeschaft en gaat deze luchtwaardig houden... MBO College Airport
Nieuws ‘Het verder vormgeven van Diversiteit & Inclusie is iets wat we sámen moeten doen’ Vanuit het Strategisch Transitie Team zet André Cairo het thema Inclusie uit onze meerjarenstrategie op de kaart.
Bekijk al het nieuws