Leger des Heils en MBO College Centrum gaan samenwerken
Het ROC van Amsterdam - Flevoland, het Leger en de dienst UWV bundelden daarbij hun krachten. Een zinvolle invulling met een lange termijnvisie voor alle partijen. "Een van de primaire behoeften voor de groep vluchtelingen en daklozen is de verzorging van een goede maaltijd", aldus mede-initiatiefnemer Paul Erdhuizen, projectleider bij het ROC van Amsterdam - Flevoland. "Een goede maaltijd verzorgen kunnen wij als horeca-afdeling zeker. Maar er is veel meer: scholing is onze hoofdopdracht en ons specialisme. Een van onze maatschappelijke opdrachten is het (re)integreren van mensen op de arbeidsmarkt. Onderwijs voor iedereen van 16 tot 60 plus. Eveneens het scholen van volwassenen, die in om een of andere reden een niet standaard verleden hebben, hoort daarbij. Deze groep heeft een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het is simpel, scholing zorgt ervoor dat het re-integratieproces weer op gang komt en dat zij weer aan de slag kunnen."

Bouwen aan de toekomst
Voor 50|50 Amsterdam, onderdeel van het Leger des Heils, is re-integratie de kern van hun visie. Teamleider dagbesteding Chiel Naber: "50|50 zorgt dat deelnemers, die ver van de arbeidsmarkt staan, weer aan het werk kunnen. Dit doen we door ze een vak aan te leren. We ondersteunen de deelnemers om op een passende plek te komen en bouwen samen aan een toekomstperspectief. Want wanneer je weer meedoet, is het opbouwen van een zelfstandig bestaan de logische volgende stap."

Certificering
Paul vertelt verder: "Onder leiding van praktijkdocent Aisling Basalious gaat een groep van tien volwassen studenten koken voor meer dan vijftig vluchtelingen aan de Boelelaan. De aankomende koks zijn mensen die door hun verleden niet aan werk konden komen. Na tien weken intensieve scholing kunnen zij een horeca-certificaat behalen. Door deze certificering is de kans op een baan veel en veel groter. Er is op dit moment veel werk in onze branche. Samen met het UWV vinden wij de juiste mensen. Het is een prachtige symbiose. We koken voor mensen die het broodnodig hebben en verzorgen onderwijs voor een groep die graag aan het werk wil. Hoe mooi kan het zijn."

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Nieuws Verhuizing opleidingen Media & Vormgeving naar MBO College Poort Met ingang van schooljaar 2023-2024 verhuizen de opleidingen Mediavormgever en Content Creator van MBO College Almere naar MBO College Poort. Dit... MBO College Poort
Nieuws Ondertekening samenwerking Politie en MBO College Almere In december ondertekenden Politie Eenheid Midden-Nederland (district Flevoland) en MBO College Almere een samenwerkingsovereenkomst voor het... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.