Studenten bouwen websites voor ondernemers
In één dag hielpen de mbo- én hbo-studenten vijftien ondernemers met het design en de technische kant van hun  website.
 
Ondernemer Paul van Egmond van Gelato Paulo uit Dronten was één van de deelnemende mkb’ers. “Ik verkoop vanuit een busje ijs”, zegt Van Egmond. “Ik had nog geen website. De studenten zijn er nu één aan het bouwen voor me.” De ondernemer was de hele dag bij de bouw aanwezig. “Dan kan ik meteen feedback geven op wat de studenten maken. Ik wilde de blauwe kleur van de foto van mijn bus terugzien als steunkleur van de site. Dat hebben de studenten keurig gedaan.” Van Egmond krijgt op zijn site ook een module waarmee klanten zijn Gelato Paulo-bus kunnen boeken. “Ik hoop daarmee meer klanten te krijgen.”
 

Samenwerking

Tijdens het event werkten mbo- en hbo- studenten en ondernemers nauw samen. “Er zijn hier nu vijftien ondernemers met studenten aan het werk”, vertelt projectleider Marlies Hiemstra. “Een divers gezelschap met onder meer een bedrijf voor rouwverwerking, een kruidenzaak en een bedrijf dat eco-toiletten maakt. Al die ondernemers maken we digiwijzer.” Student Sven is één van de studenten die Gelato Paulo ondersteunt. “Ik maak de documentatie voor hem zodat verdere bouw aan de website na deze dag makkelijk voorgezet kan worden. Een andere student doet het design van zijn website en de derde van ons groepje houdt zich bezig met de achterliggende databases.”
 

Experts

Tijdens het event waren 200 studenten van MBO College Almere, MBO College Lelystad, ROC Friese Poort Emmeloord en Hogeschool Windesheim met de ondernemers aan het werk. Deze studenten komen uit verschillende studierichtingen, waaronder marketing en communicatie, HBO-ICT, mediavormgeving en softwareontwikkeling. De studenten worden tijdens de dag begeleid door docenten en IT-experts uit de regio.
De ondernemers hadden aan het eind van de dag een eerste opzet van de nieuwe website of kregen een verbeterslag van de bestaande website.
 
Digilab Flevoland is de digitale werkplaats van de provincie Flevoland - een innovatieve hub tussen onderwijs - en bedrijfsleven en biedt oplossingen voor marketing-, automatisering- en data-analysevraagstukken.
Meer informatie www.digilabflevoland.nl
Dit bericht is ook te lezen in Almere Deze Week.
 

Ander nieuws

Nieuws Installatie nieuwe Centrale Studentenraad Gisteren zijn de nieuwe leden van de Centrale Studentenraad (CSR) van het ROC van Amsterdam - Flevoland geïnstalleerd. De leden ondertekenden een...
Nieuws Bezoek minister Robbert Dijkgraaf Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, bracht een werkbezoek aan het Health Experience Center Slotervaart, onderdeel van...
Nieuws Eerste studenten ontvangen diploma uniek onderwijsconcept Toekomstgericht Techniekonderwijs MBO College Almere is dit schooljaar gestart met een compleet nieuwe onderwijsmodel en -programma Toekomstgericht Techniekonderwijs. Hierbij wordt... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws