Studenten bouwen websites voor ondernemers
In één dag hielpen de mbo- én hbo-studenten vijftien ondernemers met het design en de technische kant van hun  website.
 
Ondernemer Paul van Egmond van Gelato Paulo uit Dronten was één van de deelnemende mkb’ers. “Ik verkoop vanuit een busje ijs”, zegt Van Egmond. “Ik had nog geen website. De studenten zijn er nu één aan het bouwen voor me.” De ondernemer was de hele dag bij de bouw aanwezig. “Dan kan ik meteen feedback geven op wat de studenten maken. Ik wilde de blauwe kleur van de foto van mijn bus terugzien als steunkleur van de site. Dat hebben de studenten keurig gedaan.” Van Egmond krijgt op zijn site ook een module waarmee klanten zijn Gelato Paulo-bus kunnen boeken. “Ik hoop daarmee meer klanten te krijgen.”
 

Samenwerking

Tijdens het event werkten mbo- en hbo- studenten en ondernemers nauw samen. “Er zijn hier nu vijftien ondernemers met studenten aan het werk”, vertelt projectleider Marlies Hiemstra. “Een divers gezelschap met onder meer een bedrijf voor rouwverwerking, een kruidenzaak en een bedrijf dat eco-toiletten maakt. Al die ondernemers maken we digiwijzer.” Student Sven is één van de studenten die Gelato Paulo ondersteunt. “Ik maak de documentatie voor hem zodat verdere bouw aan de website na deze dag makkelijk voorgezet kan worden. Een andere student doet het design van zijn website en de derde van ons groepje houdt zich bezig met de achterliggende databases.”
 

Experts

Tijdens het event waren 200 studenten van MBO College Almere, MBO College Lelystad, ROC Friese Poort Emmeloord en Hogeschool Windesheim met de ondernemers aan het werk. Deze studenten komen uit verschillende studierichtingen, waaronder marketing en communicatie, HBO-ICT, mediavormgeving en softwareontwikkeling. De studenten worden tijdens de dag begeleid door docenten en IT-experts uit de regio.
De ondernemers hadden aan het eind van de dag een eerste opzet van de nieuwe website of kregen een verbeterslag van de bestaande website.
 
Digilab Flevoland is de digitale werkplaats van de provincie Flevoland - een innovatieve hub tussen onderwijs - en bedrijfsleven en biedt oplossingen voor marketing-, automatisering- en data-analysevraagstukken.
Meer informatie www.digilabflevoland.nl
Dit bericht is ook te lezen in Almere Deze Week.
 

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws