Studenten en Lelystads bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens bedrijvenmarkt
Foto: Fotostudio Wierd
 

Zo’n dertig bedrijven uit Lelystad vertegenwoordigden de arbeidsmarkt. Bijna 300 studenten bezochten de workshops en stands. De workshops varieerden tussen het gebruik van een LinkedIn-profiel, jezelf presenteren, het voeren van een goed sollicitatiegesprek en het maken van een cv. HR Matching, Werkis en het UWV verzorgden deze workshops. Fotostudio Wierd maakte van de aanwezige studenten een professionele foto die ze kunnen gebruiken voor hun cv en LinkedIn.

Ervaringen gedeeld

Er waren ook drie sprekers. Marcel Burger, mede-eigenaar van Burger Support nam het publiek mee in de laatste trends op de arbeidsmarkt en benadrukte hoe belangrijk netwerken is.

Student Wiktoria Siudak van MBO College Lelystad is bijna klaar met haar stage op een notariskantoor in Lelystad. Ze vertelde over haar bewuste keuze om vanaf de havo naar het mbo te gaan. ‘Mijn huidige opleiding is gericht op wat ik interessant vind. Havo vind ik te algemeen’. Wiktoria stroomt nu door naar HBO Rechten en daarna wil ze door naar de universiteit. ‘Mijn droom is een eigen advocaten- of notarissenkantoor.’ Haar advies aan andere studenten en jongeren: ‘Ga het gesprek aan, sta open voor alles en zet je LinkedIn in. Dan komt het goed!’

Ook Ahmed Al Aradi, eigenaar en designer van het modemerk Chiba Clothing, deelde zijn ervaring. Ahmed is opgegroeid in Lelystad en heeft hier ook zijn bedrijf. Hij reist de hele wereld over om inspiratie op te doen. Zijn kleding wordt onder andere gedragen door bekende artiesten als Lil’ Kleine en Chris Brown. Hij deelde zijn weg naar ondernemerschap met alle aanwezigen. ‘Droom groot en geniet van het kleine’, zei Ahmed. Iedere dag dat hij ook maar één persoon kan inspireren, is voor hem een geslaagde dag.

Krapte op de arbeidsmarkt

Overal, ook in Lelystad, zoeken bedrijven goed personeel. De verbinding met studenten schept kansen. Zij kunnen zich zo oriënteren op de arbeidsmarkt en bedrijven kunnen kennismaken met toekomstige medewerkers en stagiaires. Op deze manier ontdekken bedrijven welke talenten in onze stad aanwezig zijn en leren studenten de prachtige Lelystadse bedrijven kennen, waardoor ze hopelijk in Lelystad blijven.

‘Je staat hier niet voor je nieuwe collega, maar voor het helpen bij een bewuste keuze voor jongeren’, zei René Castel van Lineage Logistics/ Kloosterboer. ‘Wij willen jongeren helpen aan een stageplaats die bij hen past. De andere deelnemende bedrijven zien we niet als concurrent. Samen zijn we ambassadeur voor de branche.’

Samenwerking organisatie

Bedrijfskring Lelystad is de vertegenwoordiger en belangenbehartiger van het bedrijfsleven in Lelystad. Het Lelystad Akkoord is het platform voor de inclusieve arbeidsmarkt. Beide organisaties werken nauw samen met MBO College Lelystad als het gaat om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws