Gaby Allard en Noémie de Wit op kennismissie naar Zuid-Afrika
Het doel van de kennismissie was om op het gebied van onderwijs en onderzoek gelijkwaardige samenwerkingen tussen Nederlandse en Zuid-Afrikaanse onderwijsinstellingen te bekrachtigen, nieuwe samenwerkingen te starten en de relaties tussen beide landen te versterken. Het is de eerste kennismissie waarbij ook het mbo volwaardig aansluit.

Digitale uitwisselingen

Samen met bestuurders van vijf andere Nederlandse mbo’s, drie hogescholen, zes universiteiten en zes koepelorganisaties bezochten Gaby, Noémie en Amira onder andere Cape Peninsula University for Technology, Northlink TVET College in Kaapstad en de Future Africa Campus van de Universiteit van Pretoria. Minister Dijkgraaf ondertekende samen met de Zuid-Afrikaanse minister van Higher Education, Science and Technolgy, dhr. Blade Nzimande een Memorandum of Understanding (MoU). Dit MoU gaat over gelijkwaardige samenwerking in het beroepsonderwijs, door onder andere kennisoverdracht tussen overheden en instellingen, uitwisselingen tussen docenten en digitale uitwisselingen voor studenten.

Focus op het beroepsonderwijs

Met Zuid-Afrika bestaan al lange tijd goedlopende, digitale samenwerkingsverbanden in de wetenschap en tussen instellingen. Nieuw aan deze kennismissie is dat het mbo volwaardig meedoet. Minister Dijkgraaf: “Ik vind het belangrijk dat we juist ook in het mbo nog meer die internationale samenwerking opzoeken. Nederland is kampioen in watermanagement en kassen-technologie. Zuid-Afrika heeft interesse in deze kennis, in hoe we hierover lesgeven, en dat biedt ook weer kansen voor Nederlandse bedrijven.”

De kennismissie maakt deel uit van de Internationale Kennis- en Talentstrategie. Dit plan is bedoeld om de internationale samenwerking op onderwijs en wetenschap strategisch in te richten. Zuid-Afrika is één van de focuslanden binnen de Internationale Kennis- en Talentstrategie. 

Ander nieuws

Nieuws Jaarmagazine 2024 verschenen Ons jaarmagazine 2024 is verschenen! Hierin blikken we terug op het afgelopen jaar. Een jaar waarin op onze colleges veel aandacht was voor de...
Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Bekijk al het nieuws