MBO College Lelystad start met Beroepshavo
De Beroepshavo is een mbo-opleiding op niveau 4 die studenten in twee jaar extra goed voorbereidt op het hbo. Dit maakt de opleiding anders dan een traditionele mbo-opleiding, die meer beroepsgericht is. Maar ook anders dan de theoretische havo. Voor scholieren die liever een praktische opleiding volgen, maar die er wél van overtuigd zijn naar het hbo te willen is de Beroepshavo het antwoord.

Hbo-vaardigheden
Op de Beroepshavo werken studenten, naast de vakken Nederlands, Engels en rekenen én Persoonlijk Leiderschap, uitsluitend in projecten. Hierdoor ontwikkelen ze kennis, houding en persoonlijke vaardigheden die belangrijk zijn om door te stomen naar het hbo. Zo leren ze werken  volgens de design thinking methode en de Scrum methode. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.

Het alternatief voor de havo
De Beroepshavo is een goed alternatief voor leerlingen in havo 4 (of vwo 4) die blijven zitten en die meer praktijkgericht verder willen leren. Met een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 kunnen zij met de Beroepshavo starten. Daarnaast is de Beroepshavo uitermate geschikt voor vmbo-TL (en GL) leerlingen, met name voor de leerlingen die al weten dat zij uiteindelijk naar het hbo willen.

Marketing & Communication Specialist
MBO College Lelystad biedt de Beroepshavo aan met als specialisatie Marketing & Communication Specialist. Tijdens deze opleiding werken studenten aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties in de regio Flevoland. In twee tot drie jaar kunnen ze dus niet alleen door naar het hbo, maar hebben ze ook veel (werk)ervaring opgedaan in de praktijk.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Nieuws Verhuizing opleidingen Media & Vormgeving naar MBO College Poort Met ingang van schooljaar 2023-2024 verhuizen de opleidingen Mediavormgever en Content Creator van MBO College Almere naar MBO College Poort. Dit... MBO College Poort
Nieuws Ondertekening samenwerking Politie en MBO College Almere In december ondertekenden Politie Eenheid Midden-Nederland (district Flevoland) en MBO College Almere een samenwerkingsovereenkomst voor het... MBO College Almere
Bekijk al het nieuws

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.