MBO College Lelystad start met Beroepshavo
De Beroepshavo is een mbo-opleiding op niveau 4 die studenten in twee jaar extra goed voorbereidt op het hbo. Dit maakt de opleiding anders dan een traditionele mbo-opleiding, die meer beroepsgericht is. Maar ook anders dan de theoretische havo. Voor scholieren die liever een praktische opleiding volgen, maar die er wél van overtuigd zijn naar het hbo te willen is de Beroepshavo het antwoord.

Hbo-vaardigheden
Op de Beroepshavo werken studenten, naast de vakken Nederlands, Engels en rekenen én Persoonlijk Leiderschap, uitsluitend in projecten. Hierdoor ontwikkelen ze kennis, houding en persoonlijke vaardigheden die belangrijk zijn om door te stomen naar het hbo. Zo leren ze werken  volgens de design thinking methode en de Scrum methode. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van de studenten.

Het alternatief voor de havo
De Beroepshavo is een goed alternatief voor leerlingen in havo 4 (of vwo 4) die blijven zitten en die meer praktijkgericht verder willen leren. Met een overgangsbewijs van klas 3 naar 4 kunnen zij met de Beroepshavo starten. Daarnaast is de Beroepshavo uitermate geschikt voor vmbo-TL (en GL) leerlingen, met name voor de leerlingen die al weten dat zij uiteindelijk naar het hbo willen.

Marketing & Communication Specialist
MBO College Lelystad biedt de Beroepshavo aan met als specialisatie Marketing & Communication Specialist. Tijdens deze opleiding werken studenten aan levensechte projecten voor bedrijven en organisaties in de regio Flevoland. In twee tot drie jaar kunnen ze dus niet alleen door naar het hbo, maar hebben ze ook veel (werk)ervaring opgedaan in de praktijk.

Ander nieuws

Nieuws Taalfestival op MBO College Lelystad Wat begon met dromen en denken, is uitgegroeid tot een driedaags Taalfestival op MBO College Lelystad. Het doel van het festival was mbo-studenten... MBO College Lelystad
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws