Ondertekening samenwerking Politie en MBO College Almere
Recent is op landelijk niveau het convenant tussen de nationale politie en 12 ROC’s opnieuw afgesloten. Dit met het oog op het opleiden van studenten van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) met een sterke interesse voor de politie. Tijdens hun HTV-opleiding maken studenten kennis met het politievak.

Sectorhoofd Ben Nassir Bouayad tekent namens het district Flevoland: "Deze samenwerking is ontzettend belangrijk, omdat nieuwe politiemensen met het huidige capaciteitsvraagstuk erg nodig zijn. We hopen door deze samenwerking met het ROC Flevoland studenten enthousiast te maken voor onze mooie organisatie."

Mark Vlasblom, directeur MBO College Almere, tekent namens het ROC van Amsterdam - Flevoland. "We zijn erg blij met deze samenwerking met de politie. Flevoland heeft veel potentiële studenten die we met deze samenwerking hopen enthousiast te maken voor de opleiding en voor het politiewerk."

De samenwerking houdt in dat HTV-studenten via een keuzedeel kennismaken met het politievak. Dit keuzedeel bestaat uit oriëntatietrajecten waarbij onder andere inzicht wordt gegeven in de verschillende werkzaamheden binnen de politie. Na de oriëntatie volgt de verdieping met een stageperiode. Met een HTV-diploma op zak kan de student daarna officieel solliciteren bij de politie.

Inhoudelijk gaan beide partijen ook met elkaar verkennen welke mogelijkheden er allemaal zijn. In ieder geval mogelijkheden als het geven van gastlessen door de politie, praktijk- en werkervaring opdoen door de studenten.

Ander nieuws

Nieuws Studenten ROC van Amsterdam - Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Studenten winnen drie gouden, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Nieuws Verhuizing opleidingen Media & Vormgeving naar MBO College Poort Met ingang van schooljaar 2023-2024 verhuizen de opleidingen Mediavormgever en Content Creator van MBO College Almere naar MBO College Poort. Dit... MBO College Poort
Nieuws MBO College Lelystad start met Beroepshavo MBO College Lelystad start in augustus 2023 met de Beroepshavo. De Beroepshavo is een nieuwe vorm van onderwijs die studenten klaarstoomt voor het... MBO College Lelystad
Bekijk al het nieuws

:

Storing telefonie

Let op: door een storing zijn wij op dit moment telefonisch niet bereikbaar.

We hopen het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen. In geval van nood of gevaar kun je bellen met ons noodnummer 026 372 4400.