Ondertekening samenwerking Politie en MBO College Almere
Recent is op landelijk niveau het convenant tussen de nationale politie en 12 ROC’s opnieuw afgesloten. Dit met het oog op het opleiden van studenten van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) met een sterke interesse voor de politie. Tijdens hun HTV-opleiding maken studenten kennis met het politievak.

Sectorhoofd Ben Nassir Bouayad tekent namens het district Flevoland: "Deze samenwerking is ontzettend belangrijk, omdat nieuwe politiemensen met het huidige capaciteitsvraagstuk erg nodig zijn. We hopen door deze samenwerking met het ROC Flevoland studenten enthousiast te maken voor onze mooie organisatie."

Mark Vlasblom, directeur MBO College Almere, tekent namens het ROC van Amsterdam - Flevoland. "We zijn erg blij met deze samenwerking met de politie. Flevoland heeft veel potentiële studenten die we met deze samenwerking hopen enthousiast te maken voor de opleiding en voor het politiewerk."

De samenwerking houdt in dat HTV-studenten via een keuzedeel kennismaken met het politievak. Dit keuzedeel bestaat uit oriëntatietrajecten waarbij onder andere inzicht wordt gegeven in de verschillende werkzaamheden binnen de politie. Na de oriëntatie volgt de verdieping met een stageperiode. Met een HTV-diploma op zak kan de student daarna officieel solliciteren bij de politie.

Inhoudelijk gaan beide partijen ook met elkaar verkennen welke mogelijkheden er allemaal zijn. In ieder geval mogelijkheden als het geven van gastlessen door de politie, praktijk- en werkervaring opdoen door de studenten.

Ander nieuws

Nieuws Taalfestival op MBO College Lelystad Wat begon met dromen en denken, is uitgegroeid tot een driedaags Taalfestival op MBO College Lelystad. Het doel van het festival was mbo-studenten... MBO College Lelystad
Nieuws Aardbeving Marokko Marokko is getroffen door een verwoestende aardbeving met vele slachtoffers. Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers en de hulpdiensten ter...
Nieuws ROC TOP en het ROC van Amsterdam-Flevoland zetten samen volgende stap Verkenning voor sterk beroepsonderwijs in de MRA succesvol.
Bekijk al het nieuws