Ondertekening samenwerking Politie en MBO College Almere
Recent is op landelijk niveau het convenant tussen de nationale politie en 12 ROC’s opnieuw afgesloten. Dit met het oog op het opleiden van studenten van de opleiding Handhaving Toezicht en Veiligheid (HTV) met een sterke interesse voor de politie. Tijdens hun HTV-opleiding maken studenten kennis met het politievak.

Sectorhoofd Ben Nassir Bouayad tekent namens het district Flevoland: "Deze samenwerking is ontzettend belangrijk, omdat nieuwe politiemensen met het huidige capaciteitsvraagstuk erg nodig zijn. We hopen door deze samenwerking met het ROC Flevoland studenten enthousiast te maken voor onze mooie organisatie."

Mark Vlasblom, directeur MBO College Almere, tekent namens het ROC van Amsterdam - Flevoland. "We zijn erg blij met deze samenwerking met de politie. Flevoland heeft veel potentiële studenten die we met deze samenwerking hopen enthousiast te maken voor de opleiding en voor het politiewerk."

De samenwerking houdt in dat HTV-studenten via een keuzedeel kennismaken met het politievak. Dit keuzedeel bestaat uit oriëntatietrajecten waarbij onder andere inzicht wordt gegeven in de verschillende werkzaamheden binnen de politie. Na de oriëntatie volgt de verdieping met een stageperiode. Met een HTV-diploma op zak kan de student daarna officieel solliciteren bij de politie.

Inhoudelijk gaan beide partijen ook met elkaar verkennen welke mogelijkheden er allemaal zijn. In ieder geval mogelijkheden als het geven van gastlessen door de politie, praktijk- en werkervaring opdoen door de studenten.

Ander nieuws

Nieuws ROC van Flevoland biedt kijkje in de wereld van techniek op Girls' Day Op donderdag 11 april 2024 opende de afdeling Techniek van het ROC van Flevoland haar deuren voor een bijzonder evenement: Girls' Day. Meer dan...
Nieuws Studenten ROC van Amsterdam – Flevoland vallen in de prijzen tijdens Skills The Finals Vijfendertig studenten van het ROC van Amsterdam - Flevoland streden om de nationale titel en wonnen vele medailles.
Nieuws MBO College Poort opent eerste oefenrechtbank binnen het mbo Deze week vond de officiële opening plaats van het ‘Legal Lab’ op MBO College Poort, onderdeel van het ROC van Amsterdam - Flevoland. MBO College Poort
Bekijk al het nieuws